Karaktärerna i andra säsongen

Florentine (Josephine Alhanko), Mimi (Lisette Pagler) och Bea (Marie Robertson) i serien Äkta människor.

Här är hubotarna och människorna du möter i serien Äkta människor.

Bea – fri hubot (spelas av Marie Robertson)
Klonen och kopian av David Eischers avlidna hustru Beatrice. Bea är en frigjord hubot, och ett av ”Davids barn”. Hon hittas avstängd i en tågtunnel och startas upp igen. Skadad och förvirrad finner hon sig snart och fortsätter sin jakt på David Eischers kod, som kan frigöra alla hubotar.

David Eischer (spelas av Thomas W. Gabrielsson)
David avled i förra säsongen och försökte att trancendera till sin tillverkade hubotkopia. Skapare av koden som kan frigöra hubotarna och ge dem ett självständigt liv.

Gordon – fri hubot (spelas av André Sjöberg)
Ett av ”Davids barn”, som blev kvar i Rogers källare. När han fanns att köpa i sitt ursprungliga utförande var han den manliga tvillingkopian till huboten Flash (som döpt om sig till Florentine). Gordon är en sökande, känslig och lättpåverkad individ.

Greta Eischer (spelas av Inga Landgré)
David Eischers mamma. En äldre och periodvis förvirrad kvinna som bor ensam i sin stora våning tillsammans med sin hubot Cloette som sköter om henne.

Cloette (spelas av Louise Peterhoff)
Gretas hubot och vårdare, en utpräglat omsorgsfull hubot med medicinsk kompetens.

Mimi fri hubot (spelas av Lisette Pagler)
Ett av ”Davids barn”. Också känd under namnet Anita, ett namn som familjen Engman gav henne då hon kom till dem i form av en strypt konsumentmodell. Blev återigen befriad av familjen Engman, som upptäckte hennes faktiska identitet. Återvände till familjen Engman i slutet av första säsongen, och bor numera hos dem, och behandlas som en i familjen. Mimi har djupa funderingar kring sin identitet. Är hon en del av människorna, eller är hon en hubot, eller är hon kanske något som vi inte ännu har ord för? Under säsong två så får hennes liv ett lyft av att Inger tar med henne ut i yrkeslivet, på advokatkontoret.

Inger Engman (spelas av Pia Halvorsen)
Jurist, gift med Hans och mamma till tre barn. Inger är en ambitiös yrkeskvinna som drivs av en stark humanism och en tro på att alla konflikter kan lösas och leda till utveckling. Den nya utvecklingen med hubotar har på många sätt utmanat hennes tankar om både människan och hubotarna.

Hans Engman (spelas av Johan Paulsen)
Ingers man och pappa till deras barn. Hans är en person som helst vill leva ett lugnt liv med sin familj utan några äventyrligare inslag. Detta sattes på stora prov i första säsongen och det fortsätter i andra säsongen. Dessutom har Hans förlorat sitt arbete och kämpar med sin självkänsla.

Tobias Engman (spelas av Kåre Hedebrant)
Son till Hans och Inger Engman. Tobias, eller ”Tobbe”, kom under första säsongen ut med att han var transhumanssexuell (THS), vilket betyder att han blir attraherad av humanoider såsom hubotar. Under säsong två så djupnar hans kärlek till Mimi, men den är inte utan komplikationer.

Sofia Engman (spelas av Aline Palmstierna)
Hans och Ingers yngsta barn. Sofia hade ett okomplicerat och kärleksfullt förhållande till Mimi under den första säsongen när Mimi hette Anita och fanns hos familjen som Sofias barnflicka. Men när Mimi nu lever ett självständigt liv, så har deras förhållande börjat gnissla.

Matilda Engman (spelas av Natalie Minnevik)
Matilda är äldsta barnet Engman. Hon är det snart vuxna barnet som fortfarande bor hemma, med allt vad det innebär. Medan Mimi kommer att visa framfötterna på Ingers advokatkontor så jobbar Matilda kvar på matvaruaffären, där hon under säsong två får kontakt med transhumanisten Betty som leder in Matilda i en ny värld som kommer att förändra hennes liv på många sätt.

Betty (spelas av Happy Jankell)
Är en självständig och äventyrlig ung kvinna som kommer att bli bästa vän med Matilda. Betty är medlem i transhumanistföreningen och har ett mycket speciellt förhållande till hubotar.

Roger (spelas av Leif Andrée)
Den nu arbetslöse lagerarbetaren Roger gick i första säsongen med i partiet Äkta Människor för att kanalisera sin frustration. Där träffade han huboten Bea, som använde sitt anti-hubotengagemang som en täckmantel för att som frigjord hubot nästla sig in hos människorna. Roger förlorade sig själv i sin kärlek till Bea, som plötsligt försvann. I säsong två försöker Roger samla ihop bitarna, skaffa sig ett jobb igen, och försöka att åtminstone acceptera den nya tidens förändringar. Det har visat sig hopplöst att kämpa emot. Men han kan aldrig glömma Bea, och dras återigen in i hubotarnas våld.

Kevin (spelas av Fredrik Silbersky)
Rogers son Kevin har brutit med sin mamma eftersom han inte kan stå ut med att hon lever i en relation med en hubot. I säsong två så börjar han engagera sig på allvar i Äkta Människors ungdomsförbund Äkta Ungdom, där han träffar kärleken, och hamnar allt mer på kollisionskurs med Roger och sin mamma.

Conny Boresjö (spelas av Simon Norrthon)
Äkta Människors partiledare. En målmedveten och karismatisk politiker som under säsongen kommer att dra Kevin allt djupare in i Äkta Människors garn.

Rebecka Boresjö (spelas av Molly Sehlin)
Connys dotter och pappas flicka. Rebecka är Äkta Ungdoms ledare, och hennes ögon och leende är själva anledningen till Kevins politiska engagemang.

Flash/Florentine – fri hubot (spelas av Josephine Alhanko)
Flash byter under säsong två till namnet Florentine, vilket hon anser vara mer passande i sin strävan att lyckas i människornas värd. Florentine är ett ”Davids barn”, men hon vill inget hellre än att bli en av de lyckade, kära och gifta människorna hon sett i de glansiga livsstilsmagasinen hon har förläst sig på.

Douglas (spelas av Alexander Karim)
Frånskild och pappa till en son han sällan får träffa. Douglas är förmögen men en aning vilse i tillvaron, när han träffar sitt livs kärlek – den vackra och snudd på perfekta kvinnan Florentine.

Claes (spelas av Lars-Erik Berenett)
Claes äger advokatbyrån där Inger arbetar. Dessutom är han Douglas pappa. En senior som numera går sitt eget hjärtas väg och struntar i vad folk tycker.

Lennart (spelas av Sten Elfström)
Ingers pappa Lennart gick tragiskt bort slutet av förra säsongen. Men innan Lennart dog så tecknade han en mycket omfattande försäkring.

Silas (spelas av Peter Viitanen)
Fixaren Silas handlade illegalt med hubotar och greps i slutet av förra säsongen och har fått sitta några månader i fängelse. I säsong två släpps han fri. Utan ett öre på fickan eller nånstans att ta vägen är Silas åter på ruta ett i livet. Som så många gånger förut. Den här gången blir han omhändertagen av entreprenören Jonas, som har stora planer både för sig själv och för Silas.

Jonas (spelas av Måns Nathanaelson)
Jonas blev svårtskakad och invalidiserad i ett bombattentat mot sitt hubotvaruhus i första säsongen. Nu har han rest sig och, som den entreprenör han är, startat ett nytt projekt. Hubattleland, en anläggning där man med lasergevär kan leka krig mot hubotar. Jonas låter Silas sköta företaget. Själv är han besatt av att förverkliga sin dröm,  ett alltmer påträngande arbete, i källarens experimentverkstad.

Odi (spelas av Alexander Stocks)
Lennarts förra trotjänare, huboten Odi, blir omhändertagen av Silas och får arbeta i receptionen på Hubattleland. Odi är en hubot av tidig modell, och inte riktigt lika kvick som de senare modellerna. Odi lider av svåra tekniska problem, men Silas har bestämt sig för att till varje pris rädda sin nya vän.

Rick (spelas av Johannes Bah Kuhnke)
Rick är en hubot som genomgått många ingrepp och manipulationer i sin mjukvara. Det är gjort honom speciell. Rick är självupptagen, och utrustad med både en utvecklad ”sexualdrift” och beskyddarinstinkter. Dessutom äger han ett ostyrigt egensinne som gör honom svårhanterlig. Rick hamnade i slutet av första säsongen hos Silas, där han tillsammans med Odi var tvungen att prostituera sig. I säsong två dyker han plötsligt upp som en ny soldat bland hubotarna i Hubbattleland. En soldat som tar sin uppgift på allra största allvar.

Vera (spelas av Anki Larsson)
Vera är en plikttrogen, grundlig och ytterst noggrann geriatrik och hushållshubot. Hon är grundprogrammerad att vara bestämd och fast i sitt uppförande. När Veras husbonde Lennart dör i första säsongen, så hamnar hon som hushållshjälp hos familjen Engman. Situationen blir snart ohållbar och Veras öde går mot en oviss framtid.