Karaktärerna i första säsongen

Inger (Pia Halvorsen), Mimi (Lisette Pagler), Leo (Andreas Wilson) och Niska (Eva Röse) i Äkta människor.
Inger (Pia Halvorsen), Mimi (Lisette Pagler), Leo (Andreas Wilson) och Niska (Eva Röse).

Lär känna Leo, Niska, Mimi, Bea, Roger, Inger, Hans, Lennart och Odi.

Leo (spelas av Andreas Wilson)
Vetenskapsmannen David Eischers son, som växt upp med Davids hubotar som sina enda vänner. Han har inlett ett kärleksförhållande med huboten Mimi, och när hon kidnappas så ger han sig av på en ödesdiger resa för att återfinna henne.

Niska (spelas av Eva Röse)
Huboten Niska var uppfinnaren David Eischers högra hand innan han gick bort och den första huboten som han ”befriade”. Hon ser sig som en naturlig ledare för Davids Barn, och bär på en plan som ska frigöra alla hubotar.

Mimi (spelas av Lisette Pagler)
Huboten Mimi är Leos älskade och rövas bort från de vilda hubotarna av hubotjägare, för att säljas på den svarta marknaden. Leo inleder en intensiv jakt på att återfinna Mimi medan hon hamnar på en plats där hon aldrig trodde att hon skulle befinna sig.

Bea (spelas av Marie Robertson)
Beatrice Novak är en polis på EHURB (Enheten för hubotrelaterad brottslighet). Hon går med i organisationen ”Äkta människor – för ett hubotfritt samhälle” där hon bland annat möter Roger. Hon bär också på en mörk hemlighet.

Roger Pålsson (spelas av Leif Andrée)
Granne med familjen Engman. Make till Therese och styvfar till hennes son Kevin. Lagerarbetaren Roger ser hur hubotar allt mer tar över samhället och de arbetsuppgifter han är van vid att utföra. Skulden till allt som han anser är fel lägger han på hubotarna och organiserar sig i kampen mot dem.

Inger Engman (spelas av Pia Halvorsen)
Gift med Hans och mamma till Matilda, Tobias och Sofia. Inger är mitt uppe i karriären som advokat på byrån Jarméus & Schildt. Hon har skaffat en hubot till sin gamle far men skulle aldrig vilja ha en i sitt eget hem. Men hon får anledning att omvärdera sina åsikter när familjen skaffar en egen hubot och engagerar sig för hubotarnas rättigheter. '

Hans Engman (spelas av Johan Paulsen)
Pappan i familjen Engman. Gift med Inger och pappa till Matilda, Tobias och Sofia. Det är i hemmet och på fritiden med familjen som Hans lever upp. Därför har han inga som helst problem att ta ett större lass hemma nu när Inger satsar mer på jobbet, tvärtom så tycker Hans att det är ganska så roligt och skönt att vara projektledaren på hemmaplan.

Morfar Lennart Sollberg (spelas av Sten Elfström)
Pappa till Inger Engman. Efter hans frus död får han en hubot i present av dottern Inger. Till en början var Lennart mycket tveksam. Det kändes nästan lite ”fjolligt” att ha en ung man boende hos sig. Men med tiden lär sig Lennart att leva med, och uppskatta huboten Odi som blir hans bästa vän.

Odi (spelas av Alexander Stocks)
Morfar Lennarts egna hubot som var en gåva från hans dotter Inger. Odi har till en början svårt att komma överens med Lennart innan de utvecklar en nära vänskap.