Möt männen bakom serien

Regissören Harald Hamrell och Andreas Wilson

Äkta människor är, enligt skaparen Lars Lundström, en fascinerande och fantasieggande dramaserie som ställer oss inför olika dilemman och problem. Man kommer att ställa sig själv många frågor. Hur skulle jag reagera? Tänk om det är var möjligt?

Lars Lundström har tidigare gjort serier som Tusenbröder och Pistvakt. Nu är han tillbaka med Äkta människor där Emmy-nominerade regissören Harald Hamrell regisserar avsnitt 1-4 och 9-10. Övriga avsnitt regisseras av Levan Akin.

– Jag hoppas och tror att serien kommer att locka dem som tycker att det är kul att det kommer något nytt. Det är en skön och oväntad resa med många överraskningar, säger Lars Lundström.

I Äkta människor är den nya teknikprylen den nya generationen humanoida robotar – hubotarna. En robot som är så snarlik en människa att det knappt går att se skillnaden och som ersätter älskare, betjänter och vänner.

– Den största utmaningen har varit att få publiken att tro på hubotarna. Att de inte är för mycket och inte för lite utan precis lagom. De ska vara levande och man ska uppleva att de har en själ. Men de ska fortfarande vara hubotar. Den gränsdragningen har varit väldigt spännande att jobba med, säger Harald Hamrell.

Varför ska man titta på serien?
– Den är både spännande och rolig men framför allt är den väldigt oväntad man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Det är något som aldrig har gjorts förut, säger Harald Hamrell.