Så ser ”nya” Äkta människor ut i USA och Storbritannien

SVT-serien Äkta människors motsvarighet i Storbritannien och USA – Humans – har fått premiär.

Första avsnittet av Humans, som alltså är en nyinspelning och remake av SVT:s Äkta människor, visades i mitten av juni i brittiska Channel 4 och hos tv-kanalen AMC (som bland annat ligger bakom storserier som Breaking Bad och Mad Men) i USA.

Här kan du se trailern för serien som blivit en succé i Storbritannien, skriver The Guardian.

”Channel 4:s sci-fi thriller Humans har blivit kanalens största dramasuccé sedan The Camomile Lawn för över 20 år sedan”, skrev tidningen efter premiäravsnittet som sågs av omkring 3,5 miljoner tittare i landet.

En viktig detalj som skiljer serien från den svenska är att de humanoida robotarna i den brittisk-amerikanska motsvarigheten kallas ”synths” och inte ”hubotar”.

Lars Lundström, skaparen av Äkta människor, är exekutiv producent för Humans. För Aftonbladet har han berättat om kopplingen till originalserien.

– De får gärna tillgång till min story. Men de kommer inte att dra serien åt det hållet. Flera berättelser är sammantvinnade och när de ändrar lite grann är det svårt att återvända till spåret vi hade. Och det är deras manusförfattare som bestämmer vilken väg berättelsen ska gå, säger han.