”Det blir mörkare och farligare”

Marie Robertson, Alexander Karim och Lisette Pagler.

Skådespelarna berättar om andra säsongen av Äkta människor.

Marie Robertson och Lisette Pagler är tillbaka som hubotarna Bea och Mimi i andra säsongen av Äkta människor. Roller som innebär en hel del utmaningar.

– Det är rätt komplicerat att spela hubot. Det är ganska små nyanser som man måste tänka på hela tiden. Att man inte blir för mycket Plåt-Niklas för då blir det ganska ointressant att kolla på men det får heller inte bli för människolikt utan det ska vara en blandning av det där, säger Lisette.

–  Om skådespeleri annars handlar om bara vara så avslappnad och naturlig som möjligt så handlar det här istället tvärtom också om att medvetengöra varje liten rörelse du gör. Du gör allting separat. Du blinkar, du vänder dig om, du tittar, du pratar, säger Marie.

I andra säsongen av serien kommer man att återse många av karaktärerna från första säsongen men det dyker också upp några nya ansikten. En av de nya karaktärerna är Douglas som spelas av Alexander Karim.

– Douglas är en adopterad kille till en välbärgad familj som blir förälskad i en hubot, ovetandes om att hon är hubot, och så utvecklas en kärlekshistoria, berättar Alexander.

Första säsongen av Äkta människor blev en stor succé och har sålts till drygt 50 länder och har vunnit flera priser.

– Vi är jättestolta. Det kunde man aldrig tro eller föreställa sig att det skulle vara populärt och vi får bevis på det hela tiden. Vi får mejl från Frankrike, Schweiz och Tyskland. Det är superhäftigt, säger Marie.

– Jag tror att serien väcker väldigt många intressanta tankar. Det är bra underhållning i kombination med att den väcker intressanta frågeställningar, säger Lisette

Andra säsongen har premiär den 1 december klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play och skådespelarna utlovar spänning och dramatik.

– Det blir mörkare och farligare, säger Marie.

– Berättelsen tätnar väldigt mycket. Det är större saker som står på spel i andra säsongen, säger Lisette.