Amy Diamond: "Yohio var lite hemlig"

På lördag tolkas hon av Yohio. Då jublar Amy Diamond. "Jag tror att han kommer skruva upp det rockiga i låten", säger hon.

De har flera egenskaper gemensamt.

Som att de fick sitt genombrott i unga år – och har tävlat i Melodifestivalen.

Men ungefär där upphör likheterna mellan Yohio och Amy Diamond.

Nu korsas deras vägar – i Alla tiders hits.

På lördag gör Yohio en nytolkning av "Welcome to the city" från Diamonds debutalbum.

– ”Welcome to the city” var den tredje låten jag spelade in till min debutskiva ”This is me now”. Jag minns inspelningen väldigt väl. Vi spelade in låten kvällen innan vi skulle åka till Kuba för musikvideoinspelning till ”What’s in it for me?” Det var precis innan jul år 2004 och vi hade så kul i studion. Den här låten är verkligen teatralisk och lekfull, säger Amy Diamond.

"Jag blev jätteglad"

Låten låg på Svensktoppen i sju veckor – och samma år Grammisnominerades Amy som den yngsta artisten genom tiderna.

– Låten betyder otroligt mycket för mig. Den spelades in innan jag hade släppt någon musik, jag var 12 år gammal och det var verkligen en spännande och betydelsefull tid för mig. Jag kör den fortfarande live på mina konserter. Många av de låtarna från min första skiva känns tidlösa för mig. Jag har sjungit ”Welcome to the city” i nio år nu och jag blir aldrig trött på den, säger Amy Diamond.

Vad tänkte du när du fick veta att Yohio ska tolka dig?

– Jag blev jätteglad, det kändes kul att han valde just den låten. Jag träffade Yohio för några månader sedan och vi pratade om att han skulle tolka min låt. Men han var lite hemlighetsfull. 

Hur tror du att Yohio kommer tolka låten?

– Jag vet verkligen inte, det är det som är så spännande! Det som är så roligt med att han valt just ”Welcome to the city” är att det finns så mycket att leka med i låten. Den är pampig, lekfull och samtidigt lite mörk. Jag tror han kommer skruva upp det mörka och teatraliska lite till. Kanske gör han den ännu mer rockig? Kommer bli jättekul att se.