Allsångsscenen är er, Alcazar!

Foto: Mats Bäcker
Alcazar.

Sveriges kanske glittrigaste trio tar i år över det ärofyllda uppdraget att bjuda allsångspubliken på musikfest i en direktsänd specialtimme. ”Skansen skall dansa!”, lovar Alcazar.

Tomas Ledin, Håkan Hellström, Laleh – och nu Alcazar. I år greppar discosveriges ledstjärnor stafettpinnen för specialprogrammet ”Allsångsscenen är din”.

– Vi är förstås oerhört glada och stolta. Att Alcazar får ansluta till den lilla men ack så tunga skara av artister som haft uppdraget tidigare känns stort, säger de.

Disco, fest och överraskningar

Allsång på Skansen har som tradition att uppmärksamma och hylla folkkära artister. Sommaren 2012 fördjupade SVT den traditionen med en extra lång direktsänd musikfest under ledning av Tomas Ledin. Året därpå föll valet på Håkan Hellström, och nu senast gjorde Laleh ett lika stämningsfullt som bejublat gästspel med inbjudna artister som Eva Dahlgren.

I år lovar Alcazar ett fartfyllt framträdande, som tar vid direkt efter den vanliga sändningen av Allsång på Skansen.

– Vi kommer bjuda på Alcazar med allt vad det innebär. Disco, fest och överraskningar är några av ingredienserna. Mer vill vi inte avslöja.

Förstärks av Peter Jöback och Kristin Amparo

Alcazar får celebert besök under sin specialkväll. De har bjudit in Peter Jöback, Kristin Amparo, Nils Landgren och Magnum Coltrane Price som gästartister.

– Vi kör en gammal ”fågel, fisk eller mittemellan” som spänner över hela åldersspektrat. Det är en skön blandning, verkligen, säger Tess Merkel.

Lina Hedlund fyller i:

– Vi är så glada över våra gästartister – dem vill vi ha!

En glitter- och färgexplosion

Programledare Petra Marklund ser fram emot en helkväll med Alcazar på Sollidens scen.

– Det känns jättehärligt! För mig är Alcazar en glitter- och färgexplosion. Det är också kul att det är just en grupp som gör Allsångsscenen är din i år, eftersom vi aldrig haft det förut. Det kändes verkligen som en kul och rolig vändning med något som man kanske inte förväntade sig och det är viktigt att vi ständigt överraskar och är nytänkande, säger programledaren Petra Marklund.

– Skansen skall dansa!, säger Alcazar och får medhåll från Petra:

– Man kan inte avsluta kvällen på ett festligare sätt än med Alcazar, säger hon.