Hon är 15-åringen som gör allsångsdebut

Foto: Stina Stjernkvist/SVT.
Zara Larsson, 15 år, repeterar inför kvällens premiär.

–Allt är svårt att ta in och det känns lite overkligt, säger Zara Larsson som gör debut på Allsång på Skansen under tisdagens premiär.

Att vara femton år och vara med i Allsång på Skansen ser Zara Larsson som en unik chans.

Det känns jättekul. Det här är ju en tradition för svenska artister. Har man fått vara med på Allsång på Skansen har man kommit nånstans. Jag tycker det är kul att jag är så ung och ändå får vara med, säger hon.

Känner ingen stress

Även Carola Häggkvist slog igenom som 15-åring. För Zara Larsson känns det mycket speciellt att få vara med redan i första programmet. Och hon tar det med ro.

Många slår igenom som unga och jag känner ingen stress, eftersom jag fortfarande bara är femton år. Carola har varit min idol sedan jag var liten, säger hon.

På pressdagen den 11 juni var det ett fans som fick Zara Larssons halva kanelbulle och blev superglad och sprang lycklig därifrån. Själv skulle hon önska sig en kanelbulle från Beyonce.

Om jag fick en bulle av Beyonce hade jag nog ramat in den, men mitt fans åt upp bullen och var glad, säger hon.

Fler artisterna i kvällens allsång

Förutom Zara Larsson, som uppträder med låten "Uncover", får ni se Gyllene tider med den nya låten: "Det blir aldrig som man tänkt sig". Därefter kommer Eric Ericsons kammarkör som kör två låtar: Först "Om sommaren sköna" och sedan "Och jungfrun hon går i ringen".

Sen är det schlagerdrottningen Carola Häggkvists tur med låtarna "Främling" och "Så länge jag lever".

Allsången avslutas med den brittiske singer/songwritern Passenger som spelar låten "Let her go". Under kvällen lovas även flera överraskningar från scenen. Klockan 20.00 börjar sändningen i SVT1 och på svt.se/allsang