Här är nya allsångsorkestern: ”Ett hedersuppdrag!”

Allsångens husband.

Förändringens vindar blåser över Allsång på Skansen i sommar. Sanna Nielsen tar över jobbet som programledare efter Petra Marklund – och på scenen får hon förstärkning av ett nytt husband.

Allsångens husband får i sommar ett nytt utseende. Nya instrumentaliser och vokalister ansluter till orkestern – allt under ledning av nye kapellmästaren Stefan Brunzell.

– Det är ett hedersuppdrag! De tidigare kapellmästarna har jag mycket stor respekt för och jag blev väldigt glad och överraskad över förfrågan, berättar Stefan Brunzell för svt.se/allsang.

Stefan Brunzell har tidigare varit kapellmästare i gruppen Friends, som vann Melodifestivalen 2001 med ”Lyssna till ditt hjärta”. Han har även frilansat som musiker med till exempel Lena Philipsson, Orup och Martin Stenmarck.

Ny i gänget är även Britta Bergström. Hon är en av Sveriges mest anlitade körsångare och har till exempel hörts ett otal gånger i Eurovision Song Contest.

– Jag tvekar inte att klämma i! Nä, men i en kör är min något hesa röst ett bra lim mellan körens röster. Sen har jag väl med åren tränat upp förmågan att kunna plocka ut stämmor och melodier ganska snabbt och det är nog en bra egenskap i det här sammanhanget, säger hon och fortsätter:

– Jag anser att jag har fått det bästa sommarjobbet som det går att få! Att få sjunga med det här bandet, Sanna och alla sommarens artister är bättre än vad jag vågat hoppats på. Jag känner mig hedrad.

För Stefan Brunzell består nu arbetet i att ta sig an alla de låtar som ska framföras i sommarens åtta program – en stor repertoar som spänner över många olika genrer.

Hur kommer du sätta din prägel på Allsång på Skansen?

– Jag är väldigt förtjust just i själva allsångerna och jag ska försöka arrangera dem på mitt sätt, men bibehålla respekten som de förtjänar. Det finns en otrolig låtskatt i Sverige, säger Stefan Brunzell.

Vilken är din favoritallsång?

– Svårt. Men ”Gå upp och pröva dina vingar” är en låt som liksom bara existerar i det här forumet, och den är härligt bekymmersfri på något sätt. Sen älskar jag många av Taubes visor. ”Sommarnatt” är en favorit!

Och din favoritallsång, Britta?

– ”Änglamark” ger mig gåshud och gör mig gråtmild.