IJustWantToBeCool och Peter & Viktor till Allsång på Skansen

Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Humortrion IJustWantToBeCool gör allsångsdebut.

Här kommer två nya överraskningar till nästa veckas avsnitt av Allsång på Skansen. Humorgruppen IJustWantToBeCool och violionist-duon Peter & Viktor är klara för Sollidenscenen i det tredje programmet.

Svt.se/allsang kan presentera två nya gäster till tisdagens Allsång på Skansen.

Humortrion IJustWantToBeCool och violinisterna Peter Filiptsev och Viktor Bergendal gästar Petra Marklund och Allsången kommande tisdag.

– Killarna i IJustWantToBeCool känns nytt, roligt och gruppen har många trogna följare på svt.se. Kul att presentera dessa killar för Allsångspubliken. Peter & Viktor kombinerar sin komik med unika musikaliska kunskaper på ett oväntat och roligt sätt, säger Allsång på Skansens projektledare Per Rådelius. ​

Får ny serie i SVT Flow i höst

IJustWantToBeCool, som består av bröderna Victor och Emil Beer, 21 respektive 18, samt kusinen Joel Adolphsson, 21, slog igenom 2011 via egenproducerade videoklipp på nätet. Deras sketcher ses av en miljonpublik på nätet – och i oktober 2013 hade deras serie ”Semi” premiär i SVT Play. Samma år vann IJustWantToBeCool Expressens tv-pris i samband med galan Kristallen.

I höst har deras nya serie ”Konsten att få sin mamma att gråta” premiär i SVT Flow.

Peter & Viktor – med sinne för underhållning

Två musiker med sinne för underhållning – så beskriver Peter Filiptsev och Viktor Bergendal sig själva. De framför klassisk musik, folkmusik, tango och jazz.

Peter Filiptsev har studerat vid Musikhögskolan i Malmö i fem år, och var engagerad i studentspex i Lund. Viktor Bergendal spelar även piano, dragspel, gitarr och saxofon, och arbetar till vardags som läkare.

Duon träffades i en orkester i Lund för tio år sedan. Därefter har violinisterna gjort alltifrån stumfilm till bröllop och musikal.

Allsång på Skansen

Sommarunderhållning med Sanna Nielsen