Josefin Johansson

Josefin Johansson

Hon beskriver sig själv som ”rödlätt, peppig och lite ekivok” på sin blogg. Komikern och skådespelaren Josefin Johansson, som har skrivit och agerat för tv, radio och scen sedan 2006, gästar i sommar Allsångsscenen för första gången.

Josefin Johansson har ett finger med både här och där. Hon är komikern, sångerskan, artisten, skådespelaren och journalisten som har programlett humorprogrammen Pang Prego och Funky Town i Sveriges Radio P3 och även haft det egna podradioprogrammet Josefinito Show på P3.

Från meritlistan kan även nämnas att hon har medverkat i SVT:s roastprogram ”Grillad”, där hon har grillat Anna Book, Sanna Bråding och Christer Björkman. Hon har även medverkat i produktioner som Så ska det låta, Intresseklubben, Kändisbarnvakten, Det stora matslaget, Partaj, Dobidoo, Robin, Gabba Gabba, Extra Extra, Fångarna på Fortet och Morgonpasset i P3.

Dessutom sjunger hon i electronicabandet Komputer, Liebling och är också medlem i bandet Pingel tillsammans med Kristoffer Jonzon, som har skrivit duetten ”Vi” med Mikael Wiehe.

Nu debuterar Josefin Johansson på Sollidenscenen i det fjärde programmet – och som hon har längtat!

Hur skulle du vilja beskriva din relation till Allsång på Skansen?

– Ojämställd, jag vill ha Allsång på Skansen mycket mer än den vill ha mig. Varje sommar har jag sett den trollbinda mina olika föräldrar framför teven i stugan, husvagnen och uppehållsrummet på campingen – medan jag försökte steppa mig till uppmärksamheten bredvid. Så då är det ju tur att äntligen jag får vara i den.