Laleh gästar Allsången – får en extratimme med publiken

Laleh leder Allsångscenen är din.
Laleh leder Allsångscenen är din.

Laleh är tillbaka på allsångscenen – för att stanna. Direkt efter det fjärde programmet bjuder hon på en helkväll från Sollidens scen. ”Jag har längtat i smyg efter detta”.

Laleh Pourkarim gästade Allsång på Skansen första gången 2012. I sommar dyker hon upp igen, men inte bara som Petra Marklunds gäst.

När slutvinjetten klingar ut den 15 juli, börjar nämligen en direktsänd timme med Laleh i specialprogrammet ”Allsångscenen är din”.

– Jag har längtat i smyg efter detta, så jag blev otroligt glad över att få frågan, säger Laleh till svt.se/allsang.

”Känns rätt att Laleh ska få göra Allsångscenen”

Allsång på Skansen har som tradition att uppmärksamma och hylla folkkära artister. Sommaren 2012 fördjupade SVT den traditionen med en extra lång direktsänd musikfest under ledning av Tomas Ledin. Året därpå föll valet på Håkan Hellström, som fyllde timmen med gästspel från bland andra Helen Sjöholm och Tomas von Brömssen.

Och i år lämnar programledaren Petra Marklund med varm hand över allsångscenen till Laleh.

– Det är roligt med en artist som kan bjuda på både ös och coolness, säger Petra Marklund.

Laleh själv ser fram emot hedersuppdraget.

– Jag längtar efter en underbar kväll. Vi får hoppas på sol också.

Invigde Allsång på Skansen 2012

Laleh gjorde allsångsdebut i premiärprogrammet av Allsång på Skansen 2012. Hon invigde hela säsongen med låten ”Vårens första dag” från den kritikerrosade skivan ”Sjung”.

Men hennes relation till Allsången stannar inte där. Laleh hämtar många gånger inspiration till sin musik från Cornelis Vreeswijk, ett namn som ofta syns i allsångshäftet.

– Det känns bara så otroligt rätt att Laleh ska få göra ”Allsångscenen är din” i år, säger Petra Marklund.

Redaktionen hurrade

För Petra Marklund var Laleh ett självklart val.

– Laleh är verkligen en fantastisk låtskrivare och live-artist och precis som i hennes skivor så känns hon alltid lika lekfull och kreativ på scen. Det är inte många som smyckar sin scen med allt, dansare, stort band, coola scenkläder, integritet men ändå en massa kontakt med publiken. Det är det jag verkligen gillar med henne, förklarar hon och fortsätter:

– Det var ett enat ”hurra!” från hela redaktionen när det blev klart.

Allsång på Skansen

Sommarunderhållning med Sanna Nielsen