Orup leder Allsångsscenen är din: ”Vansinnigt smickrande”

Orup leder Allsångsscenen är din sommaren 2016.

En hitkavalkad, avsmittande energi och massa glädje – det är vad publiken kan förvänta sig när Orup tar över allsångsscenen efter det fjärde programmet.

Tomas Ledin, Håkan Hellström, Laleh, Alcazar – och nu Orup. Artisten blir den femte i ordningen som får leda specialprogrammet Allsångsscenen är din.

– Jag blev lite förvånad när jag fick frågan, för jag såg ett helt gäng med artister som borde ha blivit tillfrågade innan mig. Mina låtar är ju folkkära, men jag har nog svårt att se mig själv som folkkär. Naturligtvis är det vansinnigt smickrande och det var en självklarhet att tacka ja, säger han till svt.se/allsang.

”Hans scennärvaro och publikkontakt är trollbindande”

Popskatten signerad Thomas ”Orup” Eriksson kan göras hur lång som helst. Genombrottet kom 1987 med singeln ”Är du redo”, som följdes upp av ”Jag blir hellre jagad av vargar”. Sedan dess har artisten skapat tio studioalbum med en mängd klassiska hitlåtar som ”Stockholm”, ”Magaluf” och ”Regn hos mig”.

– När Orup var med senast i Allsången 2014 och bland annat sjöng ”Regn hos mig” ensam med bara gitarr grep han tag i Allsångspubliken på ett både mäktigt och magiskt sätt. Hans scennärvaro och publikkontakt är trollbindande. Med sin fantastiska låtskatt är Orup ett enkelt val för Allsångsscenen är din i år, säger Per Rådelius, projektledare för Allsång på Skansen.

Allsång, energi och glädje

När slutvinjetten klingar ut den 19 juli tar Orup över allsångsscenen med sitt tolvmannaband, som han har turnerat tillsammans med under de senaste två åren.

– Urvalet av låtar kommer koncentreras till sånger som många känner igen. Jag har ändrat rätt mycket i låtarna så att det finns mer plats för allsång. Så det blir mycket hits, säger han och fortsätter:

– Vi har även en bra energi, jag och mitt band, som genom åren har gjort väldigt många människor glada och peppade, vågar jag säga. Det ska vi överföra till allsångspubliken.

Vad betyder det för dig att leda Allsångsscenen är din?

– Jag är superstolt över det som vi har gjort och ska göra, jag och mitt band under de här åren, och det är skithäftigt att få visa upp det. Dels för livepubliken, men även för alla i tv-sofforna. Det blir förhoppningsvis en regnig kväll, så att alla sitter hemma och tittar. Men här får det inte regna. Det ska vara en öppning precis över Skansen, säger Orup.

Programmet sänds direkt efter den vanliga sändningen av Allsång på Skansen tisdagen den 19 juli 21.00 i SVT1 samt i SVT Play och här på svt.se/allsang.