Peg Parnevik till Allsången: ”Det känns som en dröm!”

Peg Parnevik
Peg Parnevik

Allsång på Skansen får förstärkning av ett nytt stjärnskott på den svenska musikhimlen. Svt.se/allsang kan avslöja att Peg Parnevik gästar Sanna i det sista programmet. ”Det känns fantastiskt, men väldigt stort”, säger artisten till svt.se/allsang.

Peg Parnevik gör karriär i raketfart. Hon har under året släppt sina två första singlar, befinner sig i sommar på Sverigeturné och får i höst en egen tv-serie.

Nu är hon även klar för Allsång på Skansen, som gäst i sista programmet.

– Det känns som en dröm! Nästan lite overkligt, säger Peg Parnevik om allsångsdebuten och skrattar.

– Det känns fantastiskt, men väldigt stort.

Realitystjärnan satsar på musiken

Peg Parnevik flög in i tv-rutorna som en frisk fläkt i det Kristallenbelönade ”Parneviks”. I tv-serien har tittarna fått följa golfproffset Jesper Parnevik och hans familj på nära håll.

Efter två säsonger får realitystjärnan nu en egen tv-serie, ”Peg på turné”, med premiär i höst, men det är musikbranschen och en artistkarriär som Peg främst satsar på.

– Om fem år hoppas jag att jag står på en scen någonstans, med människor jag älskar och spelar musik som jag älskar.

Erövrade topplistorna

Hon släppte sin debutsingel ”Ain't No Saint” i mars tidigare år. Låten erövrade de digitala topplistorna på kort tid och hyllades dessutom i sociala medier. I juni kom hennes andra singel; ”We Are (Ziggy & Carola).

– Jag vill helst att andra relaterar till min musik, att det berör någon på något sätt. Så jag vill väl förmedla styrka, tror jag. Även om man lever ett stereotypiskt drömliv, så kan man fortfarande må dåligt inom sig själv, säger hon och utvecklar:

– Vem man än är så kan man känna sig svag, eller rädd, eller osäker. Och jag tror musik är en sådan styrkekälla och inspirationskälla.

Hur skulle du vilja beskriva din relation till Allsång på Skansen?

– Allsång har alltid varit en tradition, antingen att vi har åkt och kollat eller att farfar (Bosse Parnevik, imitatör och komiker, reds. anm) har varit med. Allsång är en stor grej i Parnevik-familjen.

Vad ser du mest fram emot med din medverkan?

– Att dela scen med sådana fantastiska och talangfulla artister. Det kommer definitivt bli ett sådant minne som man har för livet.

Allsång på Skansen

Sommarunderhållning med Sanna Nielsen