Nya stjärnfesten i Allsång på Skansen: ”Blir massor av fart”

Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Från Markus Krunegård till Nina Persson. Här är alla gäster i det andra programmet Allsång på Skansen. ”Det kommer bli massor av fart på scenen”, säger projektledaren Per Rådelius.

I premiärprogrammet förra tisdagen berättade programledaren Petra Marklund att en extra joker tillkommit i uppställningen till andra avsnittet av Allsången.

Markus Krunegård gör Nina Persson, Sanna Nielsen, Gunhild Carling, Jany Schella och Seinabo Sey sällskap på Sollidenscenen.

På tisdagen gör artisterna entré i Allsången under en timme i SVT1 – och sedan intar de scenen igen vid en halvtimmes extranummer på svt.se/allsang och SVT Play.

– Vi fick en bra start förra veckan och nu fortsätter vi med ännu en stark uppställning artister. Det kommer bli massor av fart på scenen, säger Per Rådelius, projektledare för Allsång på Skansen.

Sanna: ”De tar gärna mikrofonen”

Trean i Eurovision Song Contest, Sanna Nielsen, 29, gör sitt fjärde framträdande i programmet.

– Det är så häftigt att stå på denna scenen och att folk verkligen vågar sjunga. Det finns ingen som inte vill sjunga i Allsång på Skansen och det är det som är så skönt också som artist när man går ner bland publiken. Man behöver inte tvinga på någon, utan de tar mikrofonen gärna och bara ”nu kör jag mitt solo”, säger Sanna Nielsen.

För Jany Schella blir tisdagens program debut i Allsång på Skansen-sammanhang.

– Jag kommer att ge allt och köra på med häftiga danser, säger han.

”Allsången betyder mycket för mig”

Seinabo Sey debuterade i Allsången förra året. Då körade hon bakom Oskar Linnros – nu är hon redo att stå på egna ben på Sollidenscenen.

– Allsången betyder väldigt mycket för mig. Jag är född i Sverige, men kom tillbaka till Sverige från Gambia när jag var tio år gammal. Jag minns att jag alltid brukade kolla på Allsången och sjunga med i alla låtar. Det ska bli jättekul att vara med i det kanske största tv-programmet vi har i Sverige, säger Seinabo Sey.

Andra programmet av Allsång på Skansen direktsänds från Sollidenscenen på tisdagen klockan 20.00. I SVT Play sänds dessutom en halvtimme extranummer från 21.00.

Allsång på Skansen

Sommarunderhållning med Sanna Nielsen