Systerpolskan.
Systerpolskan.

Systerpolskan är en ny folkmusikgrupp som består av etablerade folkmusiker. I det sjätte programmet gör de sitt debutframträdande i Allsång på Skansen.

Den nya folkmusikgruppen Systerpolskan innehåller flera av Upplands och Dalarnas bästa folkmusiker: Cajsa Ekstav, Cecilia Österholm och Erika Lindgren Liljestolpe från Uppland, samt Täpp Ida Almlöf, Lena Willemark och Verf Lena Egardt från Dalarna.

Systerpolskan har spelat in sin nya folkmusikskiva i Benny Anderssons studio under vintern och våren, och gästade Moraeus med mera i början av sommaren. Programmet sänds senare i höst i samband med släppet av den nya skivan.

Debutskivan, som även är producerad av Benny Andersson, innehåller såväl traditionell som nyskriven folkmusik. Musiklegenden är medmusikant på skivan med samma namn som folkmusikgruppen. På skivan medverkar även Sonia Sahlström, uppländsk riksspelman.

De gästar Allsång på Skansen för första gången i sommar.

– Allsång på Skansen är lika svenskt som midsommar, nubbe och nattliga nakenbad. Och den bidrar med skön stämning där alla kan mötas i en härlig gemenskap fylld av musik.

Vilken prägel vill ni sätta på programmet?

– Vi vill beröra människor med vår musik, och väcka en nyfikenhet hos den som lyssnar. Och hoppas att fler upptäcker vilken mångfasetterad musikskatt som finns i folkmusiken så att den kan få stå för sig själv och inte bara spelas vid högtider.

Allsång på Skansen

Sommarunderhållning med Sanna Nielsen