Antikrundan – sommarens inspelningsplatser

Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Knut Knutsson, expert

Östersund, Nora, Karlsborg, Söderköping, Höör och Ronneby. Dessa sex orter kommer i månadsskiftet augusti-september att få besök av Anne Lundberg och Antikrundans experter, när den 31:a säsongen av det folkkära programmet spelas in.

Våren 2019 har i snitt 1,5 miljoner tittare bänkat sig framför TV-apparaterna i 13 veckor för att titta på SVT:s långkörare Antikrundan. Bland annat har tittarna fått se unika kungliga föremål som Kronprinssesan Victorias silverskrin som hon fick i födelsedagspresent av Danmarks drottning och en 1700-talsskjorta med hål och blod som Karl XII påstås ha burit.

Årets sista Antikrundan har inte ens hunnit sändas förrän det är dags att ladda för nya inspelningar. Redan nu kan tittarna maila bilder på stora tunga föremål som de önskar få hjälp med att frakta till sommarens inspelningar. Maila till antikrundan@svt.se

I mailet måste man uppge var man bor (Antikrundan kan bara frakta möbler i närheten av inspelningsplatsen) och berätta om föremålet och bifoga bilder.

Senast 30 juli behöver Antikrundan ha mailet. Därefter väljer programmets experter ut vilka föremål som hämtas till inspelning, som äger rum på följande platser och datum:

22 augusti: Östersund – Gamla Teatern  
24 augusti: Nora – Järnvägsmuseum
26 augusti: Karlsborg - Karlsborgs Fästning
28 augusti: Söderköping
 – Söderköpings Brunn
1 september: Höör – Bosjökloster
3 september: Ronneby
 - Brunnssalongen