Här är sommarens nya inspelningsorter

Anne Lundberg, programledare.

Helsingborg, Alvesta, Kumla, Norrtälje, Orsa och Härnösand. Dessa sex orter kommer i månadsskiftet augusti-september att få besök av Anne Lundberg och Antikrundans experter, när den 29:e säsongen av Antikrundan spelas in.

Våren 2017 har i snitt 1,8 miljoner tittare bänkat sig framför TV-apparaterna i tolv veckor för att titta på SVT:s långkörare Antikrundan.

Bland annat har tittarna fått se udda föremål som uzbekistanska blöjor, underbyxor signerade av konstnären Andy Warhol och Ingemar Stenmarks originalmössa stickad av Ingemars mamma. Men också dyrgripar har dykt upp, som en myntskatt som varit nedgrävd i marken och som värderades till flera hundra tusen kronor och en John Bauer tavla som var värd 700.000-800.000 kronor.

I år är det också rekordmånga tittare som laddat ner Antikrundans app där man kan sitta hemma i TV-soffan och gissa på föremålens värde.

Årets sista Antikrundan har inte ens hunnit sändas förrän det är dags att ladda för nya inspelningar. Redan nu kan tittarna mejla bilder på stora tunga föremål som de önskar få hjälp med att frakta till sommarens inspelningar. Mejla till antikrundan@svt.se

I mejlet måste man uppge var man bor (Antikrundan kan bara frakta möbler i närheten av inspelningsplatsen) och berätta om föremålet och bifoga bilder.

Senast 30 juli behöver Antikrundan ha mejlet. Därefter väljer programmets experter ut vilka föremål som hämtas till inspelning, som sker på följande platser och datum:

24 augusti: Helsingborg – Sofiero Gård

26 augusti: Alvesta – Huseby Bruk

28 augusti: Kumla - Biblioteket

1 september: Norrtälje – Campus Roslagen

3 september: Orsa – Skeer Folkpark

5 september: Länsmuseet Murberget – Härnösand

Antikrundan

Antikvitetsprogram med programledare Anne Lundberg