Efter avhoppet - Love Generation tillbaka i Melodifestivalen som trio

Love Generation var en hårsmån från final i Melodifestivalen 2011. Nu är gruppen tillbaka för revansch - denna gång som en trio.

När Love Generation introducerades för ett och ett halvt år sedan var det fem tjejer som visades upp som RedOnes nya supergrupp. Två avhopp och en ny medlem senare tävlade Cornelia Jakobsdotter, Melanie Taylor, Charly Q och Mikaela Urbom i Melodifestivalen 2011 med låten Dance Alone. Bidraget tog sig till Andra Chansen men slogs där ut i en duell mot Sara Varga.

"Bättre för alla"
Nu är gruppen tillbaka - denna gång som en trio.

- Mikaela som var med förra året ville fokusera mer på skolan och ta livet i ett annat tempo. Hon kände sig klar, och det var bra att hon var ärlig med det. Det blir bättre för alla eftersom att det är viktigt att man är motiverad, säger Cornelia Jakobsdotter.

Men att de blivit en medlem färre gör inte gruppen svagare - tvärtom har erfarenheten från det senaste året gjort att trion blivit mer sammansvetsad än någonsin.

- Vi har vuxit mycket och vi hoppas att det inte märks utåt att vi är en färre, vi ger så mycket energi ändå. Det senaste året har vi blivit en mer samlad enhet, det är mindre spretigt. Det händer så mycket på ett år när man umgås och turnerar, säger Melanie Taylor.

Sa ja direkt
Love Generations bidrag heter Just A Little Bit och är gruppens andra låt i Melodifestivalen. Precis som Dance Alone är den skriven av den internationellt kände låtskrivaren och producenten RedOne - som inte var sen med att tacka nej till uppdraget.

- Det behövdes bara en fråga, han sa ja direkt! Låten var inte tänkt till Melodifestivalen, men när vi hörde den gillade vi den så mycket, och det kändes så kul att få göra det igen, säger Charly Q.

RedOne är också den som står bakom Love Generations kommande album, och enligt Melanie är svensk-marockanen gruppens hjärta.

- Vi jobbar bara med honom, han skriver alla våra låtar. Han är vår grundare, producent, skivbolag, mentor, allt!

Stor show
När Love Generation tävlade i fjol gjorde de det med ett avancerat shownummer, där gruppen sjöng och dansade på ett upphöjt podium. Att det visuella har en viktig del är även något som kommer att genomsyra trions kommande bidrag.

- Det blir en glad slap in the face. Låten och showen är lika viktiga och de kan inte leva utan varandra. Vi kommer att bjuda på en jäkla show!