Chockbeskedet för Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson i Melodifestivalen 2016: ”Trodde vi skulle gå vidare”

Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson med ”Håll mitt hjärta hårt” i Melodifestivalen 2016
Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson med ”Håll mitt hjärta hårt” i Melodifestivalen 2016

Tommy Nilsson var bombsäker. ”Vi går vidare”, sade han lugnt när nerverna svek Patrik Isaksson och Uno Svenningsson under uppläsningen av resultatet. Men trion hamnade i stället sist i deltävlingen.

Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson är på gott humör när svt.se/melodifestivalen träffar dem efter sändningens slut – men besvikna över att få lämna tävlingen i så tidigt skede.

– Såklart vi är lite besvikna, men vi gjorde vårt absolut bästa framträdande i kväll. Att spela live är det viktigaste, och det gjorde vi bra, säger Patrik Isaksson.

Under de skälvande minuterna i greenroom, när första resultatet läses upp, iklädde sig Tommy Nilsson en lugnande, faderlig roll.

– Tommy var som en riktig pappa där. Jag orkade inte, det var så nervöst, men han lugnade oss hela tiden, berättar Patrik Isaksson.

Vilken placering hade ni hoppats på?

– Jag trodde att vi skulle gå vidare, åtminstone till nästa röstning. Vi sa det, som alla andra också säger förstås, att det är roligt att gå vidare. Det är lite snöpligt att åka ut, men svenska folket har sagt sitt, säger Tommy Nilsson.

Vad tar ni med er från Melodifestivalen 2016?

– Framför allt att vi fick möjlighet. Det är inte alla förunnat att komma med överhuvudtaget. Det var en otrolig publik och det var fantastiskt roligt att få sjunga med de här två herrarna, säger Uno Svenningsson.

Får vi se er fortsätta sjunga ihop?

– Absolut. Vi har en fin låt som vi är stolta över och kan fortsätta med. Vi ska ha en gigantiskt sommarturné och vi kör den här låten varje kväll, säger Tommy Nilsson.