Smygkika på höstens nya tv-program

SVT:s stora drama heter ”Vår tid är nu” – en passionshistoria som utspelar sig i Stockholm efter krigsslutet 1945. Det blir en ny säsong av naturskräckdramat Jordskott och av serien Top of the lake, denna gång med svenske David Dencik i en av rollerna. Höstens tv innehåller även barnprogrammet Brottsligt och en helt ny humorshow med komikergruppen Grotesco.

Trailers i SVT Play: Här kan du smygkika på alla höstens kommande program.

 

Här är ett urval av höstens godbitar:

Duellen

duellen_programkort.jpg 

Lördag 19 augusti kl 20.00. Tävlingsprogram.

Carolina Klüft och Micke Leijnegard är programledare för Duellen, SVT:s nya lördagsunderhållning. Lagen i studion tävlar om att gissa rätt på utgången i sex olika dueller. Hemma i tv-soffan kan tittarna gissa och tävla med Duo-appen.

Vi lagar bästa maten

vi-lagar-basta-maten-edward-doreen-svt-play.jpg 

Måndag 21 augusti kl 20.00. Matlagningsprogram.

Doreen Månsson är programledare och Edward Blom är enväldig smakdomare. Tre lag tävlar i varje avsnitt om vilken familj som lagar bästa maten. Alla lag består av en matlagningsbegåvad förälder och hens vuxna barn – som inte har samma talang vad gäller kokkonsten.

Arvinge okänd

arvinge-okand-svt-play.jpeg 

Torsdag 24 augusti kl 21.00. Dokumentärserie.

Kattis Ahlström och Niklas Källner söker upp personer som missat miljoner. I Sverige finns massa människor som inte vet att de har ett arv att hämta ut.

Brottsligt

SVT-BROTTSLIGT-2017-E00-0558.jpg 

Söndag 3 september kl 19.10 i Barnkanalen.

Brottsligt är barnens eget program om brottslighet. Här berättar de själva om brott de varit utsatta för eller vittnen till. Barnen får även träffa före detta brottslingar för att ställa sina frågor om hur de tänkte.

Ebbots ark

Ebbots-Ark.jpg 

Söndag 17 september kl 20.00. Musikprogram.

Ebbot Lundberg bjuder ombord artister som var och en har med sig ett soundtrack starkt kopplat till en viktig händelse i livet. Varje avsnitt avslutas med en konsert inför publik. Veronica Maggio och Adam Pålsson är några av artisterna.

Top of the lake: China girl

TOTL2-1-wide-2048x1152.jpg 

Måndag 25 september kl 22.00. Drama.

Ny säsong av dramasuccén Top of the lake fast med svenske skådespelaren David Dencik och hollywoodstjärnan Nicole Kidman. När kroppen av en ung asiatisk flicka sköljs upp på Bondi Beach i Sydney ser det först ut att bli ett olösbart problem för polisen.

Vår tid är nu

1920vartidarnu.jpg 

Måndag 2 oktober kl 20.00. Drama.

Fredsdagen 1945 – andra världskriget är över och en ny, ljusare tid står för dörren. Mitt i firandet på Kungsgatan i Stockholm möts två främlingar i en hastig kyss, för att genast skiljas åt igen. I rollerna bland andra Suzanne Reuter, Adam Lundgren och Peter Dalle.

Folkets musik

FOLKETSMUSIK_Loreen-och-Kodjo_uppspel.jpg 

Onsdag 4 oktober kl 21.30. Musikprogram.

I Folkets musik tolkas kända svenska hitlåtar av musiker från andra länder. Det blir allvarligt och känslosamt. Särskilt när den egyptiske frihetssångaren Ramy Essam framför sin cover av Euphoria för Loreen från Tahrirtorget.

Bästa mannen

basta-mannen-svt-play.jpg 

Torsdag 12 oktober kl 21.00.

Hänger våld och testosteron ihop? I Bästa mannen undersöker journalisten och programledaren Fredrik Önnevall ämnet maskulinitet.

Jordskott II

jordskott-puffra.jpg 

Söndag 15 oktober kl 21.00. Drama.

Moa Gammel är tillbaka som polisen Eva Thörnblad i den andra säsongen av Jordskott. Två år har gått sedan de upprivande händelserna i Silverhöjd, men nu vaknar naturens mytiska krafter åter till liv och framkallar mörka minnen.

Grotescos sju mästerverk

Grotesco-2.jpg 

Fredag 3 november kl 22.00. Humorprogram.

Komikergruppen Grotesco är tillbaka och bjuder på ett surrealistiskt kammarspel, en musikal, en mockumentär, en stillsam novellfilm, en metathriller, en valvaka och ett supertramsigt sketchavsnitt.

Smaker från Sápmi

sapmi.jpg 

Onsdag 8 november kl 20.30. Matprogram.

I Sápmi finns en uråldrig men i allra högsta grad levande matkultur. En matlagningskonst baserad på ett naturnära och hållbart tänk, starkt förknippad med den samiska rennäringen.

Köttets lustar

schyffert_kott.jpg 

Torsdag 7 december kl 21.00.

Henrik Schyffert är den typiskt velande köttätaren. Han äter kött till i stort sett varje måltid samtidigt som fler och fler rön säger att han inte borde det. Nu bestämmer han sig även för att se köttindustrin i vitögat.

Sahara Prison

johangrat.jpg 

Om fallet Johan Gustafsson som kidnappades av al Qaida i Mali 2011.