Det blir kaos när fyra syskon mister sin mamma

Grønnegården i dramaserien Arvingarna
Grønnegården.

Den danska serien Arvingarna handlar om fyra syskon som försöker få ordning på sina liv efter att deras mamma dött. Maya Ilsøe har skapat serien som hade premiär 1 januari 2014 i DR. Pernilla August var seriens huvudregissör.

Serien, som redan innan den börjades visas i Danmark vid årsskiftet såldes till en rad internationella tv-bolag, är ett modernt familjeporträtt. Det är en skildring av en 1968-generation och deras barn. Allt börjar på Grønnegaard, på södra Fyn, där den internationellt kända artisten Veronika Grønnegaard har levt ett excentriskt och flärdfullt liv sedan det vilda 1960-talet.

Nu är Veronika död och serien följer hennes fyra vuxna barn vars fria och kaotiska barndom har lämnat märkbara spår i deras liv. Det är inte förrän Veronika dör som alla fyra träffas igen, nu för att ta hand om dödsboet. Precis innan hon dör har Veronika testamenterat Grønnegaard till sin bortadopterade dotter Signe. Signe har levt ett stillsamt liv i en angränsande småstad och har inte haft en aning om sitt ursprung. Vad som skulle bli en snabb och enkel bodelning blir i stället en resa bland hemligheter som tvingar de fyra barnen att se på sig själva, varandra och sin familj med helt nya ögon.

Serien hade premiär 7 april 2014