Jakten på okända arvingar sänds i sex avsnitt

Kattis Ahlström och Niklas Källner i Arvinge okänd i SVT.

Varje år dör cirka 600 personer i Sverige utan att någon släkting tar vara på det de lämnar efter sig. I jakten på de okända arvingarna reser Kattis Ahlström och Niklas Källner över hela världen för att överlämna ett arv i form av pengar, men också en livshistoria som förklarar varför släktingar förlorat kontakten med varandra.

Avsnitt 1 av 6: Pappan och miljonerna
Ungraren Stephan Tasi dör ensam i Malmö 2013 och lämnar efter sig 7 miljoner kronor. Men någonstans finns en son med rätt till arvet. Vet sonen att hans pappa är död? Varför förlorade far och son kontakten när Stephan flydde till Sverige under Ungernrevolten?

Kattis Ahlström och Niklas Källner nystar upp ett livsöde som påverkats av krig och flykt och finner en arvinge som får miljoner – men aldrig återfår sin pappa.

Avsnitt 2 av 6: Systern som försvann
Rauza Nurullina delar bostad med sin syster under studietiden i Ryssland. Men när Rauza dör 2015, bara 53 år gammal, kommer ingen till Sverige för att begrava henne eller för att ta hand om arvet på 1,8 miljoner kronor. Var finns systern idag? Gled systrarna isär bara för att de bosatte sig så långt ifrån varandra? Kattis Ahlström och Niklas Källner följer spåren efter en självständig, berest kvinna som någonstans på livets väg tappar bort en syskonrelation.

Avsnitt 3 av 6: Den ofrivillige spionen

Den en gång så stilige polacken Janusz Koryzma dör i Göteborg 2008. Han lämnar efter sig en okänd arvinge och en dramatisk livshistoria värdig en agentroman. Kattis Ahlström och Niklas Källner gör en tidsresa till det sovjetisk-kontrollerade Polen, där Janusz först gör karriär på CIAs radiostation Radio Free Europe, för att sen byta sida och bli spion. Beslutet får ödesdigra konsekvenser för relationen mellan Janusz och hans son – som programledarna gör allt för att hitta.

Avsnitt 4 av 6: Kriget gjorde henne ensam
Vem saknar Paula Hudolin? Hon kom ensam till Sverige på 60-talet efter att ha upplevt andra världskrigets fasor i forna Jugoslavien och när hon dog i Älmhult 2013 var hon alltjämt lika ensam. Ändå önskade den hemlighetsfulla Paula att någon skulle söka upp hennes arvingar när hon dog. I Slovenien finner Kattis Ahlström och Niklas Källner en splittrad familj och en historia om en kvinna som aldrig kom över vad kriget gjorde mot henne.

Avsnitt 5 av 6: Sol-och-vårarens många svek
När Alexander Nordqvist dör ensam i Stockholm 2012 lämnar han efter sig över 7 miljoner kronor men inga barn. Kan det ändå finnas arvingar?  Kattis Ahlström och Niklas Källner finner att Alexander är son till en ökänd sol-och vårare och misstänker att Alexander kan ha halvsyskon någonstans. I jakten på okända arvingar framträder en bild av en skrupellös man som begick brott mot otaliga kvinnor runt om i Europa och som svek sin son gång på gång.

Avsnitt 6 av 6: En ny familj i Afrika
Maria de Fatima Magane hämtar 1974 en ung släkting från det krigsdrabbade Moçambique till Sverige. Är den lille pojken den enda okända arvingen efter Maria de Fatima som dör 2013 i Göteborg? Kattis Ahlströms och Niklas Källners jakt på arvingar kommer den här gången att kretsa kring något mer värdefullt än pengar. En nu vuxen man vågar för första gången i sitt liv söka sina rötter i Afrika och gör en omvälvande resa som resulterar i en ny familj.

 

Här kan du läsa mer om serien.