”Betytt så otroligt mycket under mina ungdomsår”

Linus Werneman och Dajana Börjesson tävlar i Atleterna 2015.

16 färgstarka personligheter ger allt för att ge tillbaka i höstens omgång av Atleterna. Här får du lära känna några av dem.

En av de viktigaste förändringarna i årets säsong är att förstaprispengarna går tillbaka till idrottsrörelsen. Vinnarna får själva avgöra vilken ideell idrottsförening som ska få prissumman.

Linus: ”Betytt så otroligt mycket under mina ungdomsår”

Namn: Linus Werneman
Ålder:
23
Bor: Solna
Arbete: Personlig tränare.
Huvudsport: Ishockey.
Jag är killen med det stora leendet! Jag gillar att lira lite gura och tävlar i det mesta oavsett om det är kortspel eller ishockeymatch!
Sportsligt är jag stolt över att jag vann målligan i ishockey i bästa juniorserien i Sverige. Två mål inför ett fullsatt Hovet mot DIF i SHL.
Klubb som får pengarna om jag vinner: Njurunda SK ishockey.
Eftersom de har betytt så otroligt mycket under mina ungdomsår. Jag fick debutera i A-laget som 14-åring (kunde inte sova kvällen innan, så nervös) och råkade få pucken i mål i första bytet (det var ren tur, en back sköt på min klubba).

Dajana: ”Där har jag fått vänner för livet”

Namn: Dajana Börjesson
Ålder: 30
Bor: Malmö
Arbete: Idrottslärare, personlig tränare och crossfit-instruktör.
Huvudsport: Crossfit.
Jag är en vinnarskalle som älskar utmaningar.
Sportsligt är jag stolt över beachhandboll-EM och min andraplats i Gladiatorerna 2012.
Klubb som får pengarna om jag vinner: Mörrums HK.
Eftersom det var där jag började känna mig trygg som seniorspelare. Och där har jag fått vänner för livet. Det är en bra organisation som satsar på barn och ungdomar. Jag har otroligt många roliga och oförglömliga minnen från diverse cuper, SM, matcher och läger med Mörrums HK.

Max: ”Viktigt att vara stolt över mitt förflutna som ryttare”

Namn: Max Pisano
Ålder: 21
Bor: Stockholm
Arbete: Internetansvarig på sportkedja.
Sport: Motionär.
Jag är en kärleksfull dåre.
Sportsligt är det frågan om jag är stolt över något särskilt. Men det jag är otroligt stolt över är att jag gick ner 16 kg inför Atleterna. De är viktigt för mig och den största meriten.
Klubb som får pengarna om jag vinner: Skutans hästgård.
Eftersom det är viktigt för mig att visa mig stolt över mitt förflutna som ryttare. När jag började vid sexårsåldern så var det jag och en till kille som hängde i stallet. Killarna i skolan ville gärna reta mig men jag stod redan då stolt upp för min idrott. Det gav dem svar på tal. Sen om man någonsin kommer lära sig att förstå kvinnor vet jag inte, men där lärde mig en hel del!

Saga: ”Kamratligt peppande snarare än piskande krav”

Namn: Saga Sundberg
Ålder: 29
Bor: Lidingö
Arbete: Skolkurator (utbildad socionom).
Huvudsport: Tidigare konståkning och simning. Numer allround och långdistansmotionär.
Jag är en social, uthållig, bestämd och handlingskraftig pojkflicka.
Sportsligt är jag stolt över min tredjeplats i Gladiatorerna, att ha genomfört En svensk klassiker, gjort värnplikt i ett år och då blivit utsedd till bästa idrottsutövare på kompaniet. I gymnasiets amerikanska fotbollslag blev jag utsedd till Most Valuable Player.
Klubb som får pengarna om jag vinner: Lidingö Simklubb.
Eftersom den klubben välkomnar alla; oavsett dagsform och ålder. Man tränar i en väldigt social och mixad grupp och presterar utifrån sina egna förutsättningar, och med andras motiverande ord och kamratligt peppande snarare än piskande krav. Tränaren jobbar ideellt för att terminsavgift och lägeravgifter ska hållas nere.

Lär känna fler atleter: ”Där fann jag min rätta väg i livet”

Säsongspremiär lördag 22 augusti 20.00 i SVT1 och SVT Play