Victoria Johansson och Deivid Lopes Da Silva vann Atleterna

Victoria och Deivid i Atleterna.

Duon var lyriska efter segern. – Jag har aldrig vunnit något i mitt liv tidigare, säger Deivid som ska spendera vinstsumman på en förlovningsring.

Efter tio långa tävlingsveckor sållades det absolut finaste vetekornet fram. Deivid och Victoria, som varit favoriter genom tävlingen, lyckades efter sex tuffa grenar knipa förstaplatsen i Atleterna.

– Jag har aldrig vunnit något i hela mitt liv så det var väldigt speciellt för mig, säger Deivid efter succén.

– Man förstod inte riktigt vad man åstadkommit. Jag har inte fattat det än, säger Victoria.

Det ligger 250.000 kronor i potten

Finaldagen började med att de tre kvarvarande lagen fick reda på att de skulle välja varsin favoritgren att tävla i. Deivid och Victoria valde kulstötning.

– När kula var huvudtävling vann vi överlägset. Därför kände vi oss säkra i grenen. Men när det gällde gick det inte bra för mig. Jag var inte så nöjd, säger Victoria.

– Här ligger det 250.000 kronor i potten, vad är vi bäst på? Vi tog kulstötningen för att vi kände oss tryggast i det just då, säger Deivid.

Vad tänkte du när du hörde vad de andra lagen hade valt för grenar Victoria?

– När jag fick veta att Amanda och William valt höjdhopp blev jag glad för det är en friidrottsgren så det är en stark gren för mig. Så det var bara att försöka hoppa högre än förra gången.

Vad tänkte du Deivid?

– Alla valde sina bästa grenar. Vi visste att vi hade problem med simningen men höjdhoppet var vi nära att slå Amanda och William i förra gången så där hade vi en chans.

”Vi visste att vi var överlägsna”

Paren var helt jämna efter simningen och höjdhoppet då det var dags för Victoria och Deivids paradgren kulstötning. Som förväntat vann paret kulstötningen och såg till att Knasen och Eva-Marie fick lämna finalen. Kvar stod alltså William och Amanda som skulle möta Deivid och Victoria i en duell. Varje par fick välja varsin gren och eftersom Victoria och Deivid vann första omgången fick de välja en gren till. Totalt skulle paren göra upp i tre grenar. Vinnarparets val föll på sprint och häcklöpning.

– Vi visste att vi var överlägsna så vi valde det, säger Deivid.

– Tankarna var vilka grenar vi var bäst på gentemot Amanda och William. Vi visste att Deivid hade lite ont i baksidan men vi satsade på två explosiva grenar då vi vunnnit dem när det var huvudtävling, säger Victoria.

Löftet till partnern – vinner jag köper jag en ring

Efter att ha vunnit två varsina grenar skulle allt slutligen avgöras på 60 meter häck där parens totala gemensamma tid avgjorde.

Inför sista omgången dök familj och vänner upp, hur kändes det Deivid?

Det kändes jättehärligt att ha familj och bekanta där. Vi hade inte setts på länge, senast vi sågs friade jag till min blivande fru, så när de sedan dök upp var jag tvungen att hålla mitt löfte att vinna så jag kan köpa en ring.

Efter starka insatser av alla atleter var William sist ut att springa och var tvungen att slå 7,89 för att han och Amanda skulle vinna. En näst intill omöjlig tid att slå.

–Alltså jag kunde inte riktigt känna det för det är en tävling och man kan aldrig vara helt säker. Fast det var ju egentligen helt omöjligt för någon som inte löper häck men jag var ändå inte säker.

Vad tänkte du när du såg Williams tid Deivid?

– Vi vann. Fan vad nice. Jag har aldrig vunnit något i hela mitt liv så det var väldigt speciellt för mig. Att få tävla i grenar man normalt inte gör och får vinna. Det är jävligt häftigt.

Du då Victoria?

– Vi skrek bara ”vi har vunnit!”. Det går inte att beskriva vad man tänkte. Man var så slut fysiskt och mentalt.

Vad tar du med dig från Atleterna?

– Det är så mycket. Jag känner att jag fått vänner för livet. Jag har tävlat mycket i livet så sportsligt tar jag inte med mig så mycket men själva upplevelsen att vara borta hemifrån, träna dygnet runt och testa grenar man aldrig testat förut.