Malin Olsson leder nya Atleterna

Malin Olsson är programledare för Atleterna 2015.

I höst kommer lördagsunderhållningen Atleterna tillbaka i SVT och det med en hel del starka nyheter. Delar av programmets innehåll har gjorts om och Malin Olsson tar över stafettpinnen som programledare.

– Jag vet precis hur det är att vara en tävlingsmänniska, att gå in för något till hundra procent, ge allt och alltid utmana sig själv så det känns som handen i handsken att leda Atleterna, säger Malin.

Med en fjärdeplats i längdhopp på en skoltävling som främsta merit, understryker Malin att hon inte är i närheten av att själv vara en atlet.

– Jag ser det som en fördel att vara en motpol till deltagarna. Jag kommer att vara på tittarnas sida när det nördas loss i tekniker, kost och sportsliga termer och försöka bena ut vad allt handlar om.

Kajsa Bergqvist och Per ”Pelle” Fosshaug kommer att finnas vid deltagarnas sida för att peppa, vägleda och instruera dem. Samtidigt kommer de ge tittarna en tydlig bild av vinnarskallarnas kamp.

– Kajsa kan konsten att göra idrott till underhållning och som en av Sveriges mest framgångsrika idrottare känns hon gjuten som coach. Hon och Pelle Fosshaug, en av svensk idrotts mest färgstarka personligheter, kommer bli ett starkt stöd för atleterna, säger Ebba Adielsson, SVT:s projektledare för Atleterna.

En av de viktigaste förändringarna i årets säsong är att förstaprispengarna går tillbaka till idrottsrörelsen. Vinnarna får själva avgöra vilken ideell idrottsförening som ska få prissumman.

Premiär lördag 22 augusti 20.00 i SVT1 och SVT Play