SVT2Söndagar 20.00

Athena Farrokhzad: ”Du berättar vår generationsberättelse”

Athena Farrokhzad och erik Lundin i Babel
Erik Lundin berättar om att han skriver ett ”suedi-lexikon”, ett slanglexikon som komplement till hans låtar.

När Erik Lundin rappar sin låt ”Västerort” i Babelstudion hyllas han av Athena Farrokhzad, som tycker att han skrivit en generationsberättelse.

– Jag tänker att du berättar vår generationsberättelse, faktiskt. Om dem som berövats resurser från samhället men som kämpar, på många olika nivåer, säger Athena Farrokhzad.

Se Babel i SVT Play

I söndagens Babel berättar Athena Farrokhzad och rumänska Svetlana Cârstean om deras bok Trado, i vilken de översatt varandras dikter. Även Erik Lundin, som belönades för ”årets hiphop/soul” och ”årets textförfattare” på grammisgalan, gästar i studion. Lundin har också uppmärksammats för att han skriver ett ”suedi-lexikon”, ett slanglexikon som komplement till hans låtar som innehåller många slanguttryck.

– Det är mycket det som det har handlat om, att berätta om vår samtid och på de sätt som vi själva upplevt det. Det är därför jag valt att ta med alla slangord och sånt där, och gjort ett ”suedi-lexikon” så att alla orden finns med för de som vill hänga med till hundra procent, berättar han och fortsätter:

– Om någon plockar upp den här om hundra år så vill jag att de ska se att så här pratade de på den här tiden, så lät det, så växte de upp och så kunde du höra folk prata på tunnelbaneperrongen.

Se hela Erik Lundins uppträdande och intervju i SVT Play

Förutom Athena Farrokhzad, Svetlana Cârstean och Erik Lundin, är även teaterregissören Stefan Larsson med i Babel på söndag och pratar om William Shakesepare som dog för 400 år sedan i år.

Programmet sänds söndag 17 april klockan 20.00 i SVT2 och SVT Play