Sommarlov

Sommarlov sänds varje dag hela sommaren från 12 juni till 18 augusti.

I sommar backar vi tiden

Med hjälp av humor och fantasi gör Sommarlov i år en historisk tidsresa. Programledarna Malin Olsson, Alex Hermansson, Ida On, Angelika Prick och Adrian Alebo Andersson kommer tillsammans med publiken vara med om historiska äventyr som utspelar sig under tre tidsepoker: medeltiden, upplysningstiden och 1980-talet.

Välkommen som publik

Sommarlov spelas in med publik på plats i Beijers park i Malmö. Vi välkomnar publik till våra inspelningar måndag - fredag under perioden 19 juni till 15 augusti (Ingen inspelning midsommarafton). Här hittar du information om publikmedverkan och inspelningsdagar.

Så är du publik i Sommarlov.

Sommarlov spelas in med publik på plats i Beijers park i Malmö, måndag - fredag under perioden 19 juni till 15 augusti (ingen inspelning midsommarafton). Inspelningarna startar kl 09:00 och varar till ca 11.00. Det är gratis att vara publik och det krävs ingen föranmälan.

Samtliga sittplatser är på gräs, så ta gärna med en filt att sitta på. Vi förbehåller oss rätten att neka användande av medhavda stolar alternativt hänvisa till utkanterna av eventområdet. Det går bra att ta med egen matsäck in på eventområdet och det finns även ett café i parken.
Förtäring av alkohol samt rökning är förbjuden på evenemangsområdet.

OBS. Notera att delar av perioden med publika inspelningar inte är samma som programmets hela sändningsperiod!

När ska publiken vara på plats?

Inspelningarna startar 09:00 i Beijers park, Malmö. Eventplatsen är alltid tillgänglig.
Eftersom vi inte har någon föranmälan kan vi inte säga när man bör vara på plats eller garantera sittplatser. Det är först till kvarn som gäller och under de mest intensiva semesterperioderna är publiken ofta större.
Det är ovanligt att man inte får plats alls men begränsad eller skymd sikt kan förekomma. På tisdagar är det ofta störst publiktryck.

Ta dig till inspelningsplatsen i Malmö.

Till Beijers park går det lätt att cykla eller åka buss.

Buss och tåg
Till Beijers park går stadsbuss nummer 4 till hållplats Beijers park och busslinje 31 till hållplats Simrisbanvägen.

Regionbussar nummer 130 och 172 går också till närheten av Beijers park. Hoppa av vid hållplats Kirsebergsskolan. Därifrån är det cirka 700 meter promenadväg till Beijers Park.

Tågen som går i Malmö är pågatåg.
Ta tåget från Malmö C , Hyllie eller Svågertorp till hållplats Östervärn. Därifrån är det cirka 1,2 km promenadväg till Beijers park.

Du hittar buss och tågtider i Skånetrafikens reseplanerare.

Bil och parkering
Följ skyltar mot Kirseberg, Beijers park och P Sommarlov. Ett begränsat antal parkeringar finns i anslutning till inspelningsplatsen.

Avgiftsfri evenemangsparkering på grusfotbollsplan på Södra Bulltoftavägen/Mölledalsgatan mån-fre 07.00-14.00. Följ p-hänvisningsskyltar.

På del av Vattenverksvägen gäller 4 tim p-skiva mellan 07.00-18.00 under inspelningsperioden. Följ anvisningar på trafikskyltarna. Här finns även 2 st Hkp, närmast inspelningsplatsen. Annars finns det möjlighet att parkera på gatorna i villaområdet norr om parken enligt rådande regler.

Det finns även parkeringsmöjligheter på Simrisbangatan vid Kirsebergs idrottsplats, observera att det är betald parkering. Lite längre ner på Simrisbangatan finns också ett nybyggt parkeringshus.

OBS! Det är inte tillåtet att parkera på förhyrda platser på verksamheters parkeringar i närheten.

Mat och dryck

Det är tillåtet att ha med egen mat och dryck på evenemangsområdet.
I parken finns även ett Café.

Rullstolsplatser

Sommarlovs har ett begränsat antal markerade rullstolsplatser för publik. Kontakta våra publikvärdar vid ankomst och tänk på att vara på plats i god tid då ingen föranmälan är möjlig. HWC finns i anslutning till parkens ordinarie toaletter.
Campingstolar är inte tillåtna där de kan skymma sikten för annan publik utan hänvisas i första hand till inspelningsplatsens ytterkanter.

Barnvagnar

För att alla i publiken ska kunna se så bra som möjligt hänvisar vi om möjligt barnvagnar till angivna uppställningsplatser i eventområdets utkanter.

Hundar och husdjur

Sommarlov välkomnar även hundar och husdjur till inspelningarna, men för att alla i publiken ska trivas hänvisar vi djur och djurägare att hålla sig i evenemangsområdets ytterkanter.

Resväskor

Av säkerhets- och utrymmesskäl undanbedes resväskor och större packningar på evenemangsområdet.

Vilka artister gästar årets Sommarlov?

Sommarlovs program med artistbesök spelas in på tisdagar. Vill du se din favoritartist på plats i publiken i Malmö är det följande inspelningsdagar som gäller:

Tisdag 20 juni: Smash into Pieces
Tisdag 27 juni: Renaida Braun
Tisdag 4 juli: Kiana
Tisdag 11 juli: Theoz
Tisdag 18 juli: Marcus & Martinus
Tisdag 25 juli: Panetoz
Tisdag 1 augusti: Maxida Märak
Tisdag 8 augusti: TBA
Tisdag 15 augusti: Inget artistbesök pga inspelning av säsongens sista program.

Vilka är årets programledare?

Adrian Alebo Andersson gör debut som programledare i årets Sommarlov och vid sin sida har han Malin Olsson, Alex Hermansson, Ida On och Angelika Prick.

Kan jag medverka i Sommarlov?

Sommarlovs redaktion annonserar i programmet eller på hemsidan svtbarn.se när vi söker medverkande. Publikmedverkan rekryteras på plats under inspelningseventet och kan inte föranmälas.

Kom gärna utklädd i tidsenliga kläder.
Vill du bli en del av Sommarlovs tidsresa och komma utklädd i tidsenliga kläder till våra inspelningar går det bra.

Följande veckor spelar vi in olika tidsepoker:

Vecka 25-26: Medeltiden
Vecka 27-29: Upplysningstiden
Vecka 30-32: 1980-talet

Kommer Sommarskuggan tillbaka?

Sommarskuggans serie finns att se på SVT Barn. Sommarskuggan kommer även att dyka upp sporadiskt i Sommarlovsprogrammen, samt möter publiken dagligen på inspelningseventet.

Hur var din upplevelse på plats?

Du som besöker Sommarlovs inspelningsevent under sommaren får gärna svara på några frågor och berätta för oss vad du tyckte.
Du hittar vår utvärdering under "Sommarlov" i Duo-appen som laddas ner kostnadsfritt i din app-butik.

Titta på serien Sommarskuggan nr 8.

Kontakta Sommarlov

Har du synpunkter, tips eller tankar kring våra program?
sommarlov@svt.se

Sommarlov finns även i DUO-appen. Laddas ner kostnadsfritt i din app-butik.

Skicka post till Sommarlov
SVT "Sommarlov"
205 18 Malmö

Varför har mitt brev eller teckning har inte visats i tv?

Vi får in massor av fina brev och teckningar till Sommarlov och det är vi glada för, tack! Redaktionen öppnar och tittar på allt, men gör ett urval av dessa som vi har tid och möjlighet att visa upp i våra sändningar.
 

OBS! Vi har ingen möjlighet att lösa ut paket hos postombud.