Barnmorskan i East End

Barnmorskan i East End

Tredje säsongen av hyllade brittiska serien Barnmorskan i East End.

Det har blivit 1959, och nunnorna och barnmorskorna flyttar in i nya lokaler tillsammans med nytillskottet syster Winifred.

Avsnitt ett: Medan Jenny kämpar med att hjälpa den utmattade mamman Merle Vickers och hennes två mystiskt sjuka söner, så är det syster Monica Joan som slutligen har en ledtråd i jakten på en diagnos.

Avsnitt två: Jenny blir befodrad istället för den mer erfarna Trixie, vilket skapar spänningar mellan de två. Efter att ha bevistat en föreläsning av en framstående läkare försöker Cynthia att introducera mer moderna metoder för avslappning och smärtlindring under förlossning, men stöter på patrull hos syster Evangelina.

Avsnitt tre: Syster Julienne ombeds hjälpa till med mödravården på ett kvinnofängelse, och hon ber Trixie att följa med. Shelagh får en överraskning när en rutinkontroll avslöjar något riktigt allvarligt.

Avsnitt fyra: Jenny blir misstänksam när hennes pojkvän Alec bjuder henne på en weekendresa till Brighton. Syster Winifred hjälper en äldre judisk kvinna som inte har lämnat sin lägenhet på tolv år.

Avsnitt fem: Jenny är bortrest och syster Julienne är sjuk - det blir Shelagh som får ta över driften av Nonnatus House. Hon tar hjälp av nya barnmorskan Patsy Mount.

Sagt om Barnmorskan i East End

”Bara älskar denna underbara serie” – Ingar Faxén

”Bölar till Barnmorskan i East End” – @lottap4

”Bara kläderna gör det sevärt. Min mamma såg ut precis så där vid den tiden med ”äggskalshatt” och allt Jag minns den här tiden men inte ur vuxenperspektiv utan ur barnperspektiv, t.om kön till polivaccinationen 1957” – Gunilla Lundmark

”Älskar engelska serier om förr i tiden” – Vendla Andersson

”Äntligen en bra tv-serie” –@Vizzel1

 

Två specialavsnitt sändes i SVT1 25 och 26 maj 2015

Julen 1958. Jennys och Alecs kärlek lyser starkare än någonsin medan Shelagh våndas över sitt beslut att lämna klostret och gifta sig med Dr Turner. Trixie försöker hjälpa maken till en patient som traumatiserats av sina upplevelser under Koreakriget. En odetonerad bomb hittas nära klostret, och de boende i området måste evakueras. Tyvärr har vi inte längre rättigheter att visa avsnitten i Play.