SVT2Måndagar 18.45

Här är Mikael Persbrandts nya sommarjobb

Mikael Persbrandt blir programledaren Bobo Ericzéns nya sidekick i programmet Bil- och båttokig i SVT.
Mikael Persbrandt blir programledaren Bobo Ericzéns nya sidekick i programmet Bil- och båttokig i SVT.

I sommarens säsong av SVT:s program Bil- och båttokig får programledaren Bobo Ericzén en ny sidekick. Ingen mindre än Mikael Persbrandt. Till det annars folkliga och nördiga programmet läggs det nu till snabbare bilar och mera lyx.

– Främsta anledningen till att Micke är med den här säsongen är att han är en biltok. Han älskar allt som har hjul och motor och är totalt insnöad på allt som har med bilar att göra, säger Bobo Ericzén som både är programledare och producent.

Persbrandt testar filmstjärnebilar
I Bil- och båttokig kommer Mikael Persbrandt, som just nu också är aktuell med en ny podcast, få olika uppdrag av Bobo Ericzén. Det kan vara att prova de häftigaste drömbilarna, testköra typiska filmstjärnebilar eller hitta den slutgiltiga hybridbilen.

– Det var under två månader i höstas, under inspelningen av en dokumentär om skapandet av pjäsen "Dödsdansen" som jag och Micke upptäckte att vi båda var lika tokiga i bilar. Så när dokumentären var färdigfilmad, så började vi umgås inom bilhobbyn. Ingen av oss anade nog att vi skulle ha så roligt som vi haft under inspelningarna, säger Bobo.

Sommarens säsong av Bil- och båttokig startar torsdagen den 9 juli kl 20.00.

Bil- och båttokig favoriter

Möten med bil- och båtentusiaster