Billions med Malin Åkerman i SVT: ”En blandning av House of Cards och Wolf of Wall Street”

Malin Åkerman, en av stjärnskådisarna i nya tv-serien Billions.

Den beskrivs som en kusin till House of cards och Wolfs of Wall Street. Nu kommer stjärnfyllda dramat Billions till SVT – och i serien får tittarna bland annat se svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman i en omtalad nakenscen med Homeland-skådisen Damian Lewis.

Se första avsnittet av Billions i SVTPlay.

Tv-serien Billions handlar om den federala Chuck Rhoades får tips om ett insiderbrott som har kopplingar till miljardären och hedgefond-mogulen Bobby "Axe" Axelrod och bolaget Axe Capital.

En fällande dom skulle betyda ett stort steg i karriären för Chuck, men han måste gå försiktigt fram – hans fru Wendy jobbar som resultatcoach på Axe Capital. När Bobby i ett slag spenderar en stor summa pengar, får Chuck den öppning han behöver för att påbörja en utredning.

En katt-och-råtta-lek med höga och personliga insatser kan ta sin början.

I en av rollerna ses svenska stjärnan Malin Åkerman.

– Jag sa till skaparna att det är en blandning mellan House of Cards och Wolfs of Wall Street. Det är lite den känslan. Jag tycker den är jättebra, säger Malin Åkerman till Expressen.

Se också: Här har vi samlat våra bästa tv-serier på ett ställe i SVT Play.

Hyllar samarbetet med Homeland-stjärnan

Nu kommer serien till SVT. Första säsongen har premiär måndag 26 september.

I serien, producerad av amerikanska Showtime, spelar svenska stjärnskådisen Damian Lewis (Homeland) fru. Dramaserien har redan blivit omskriven efter en intim nakenscen där Åkerman och Lewis medverkar.

Åkerman hyllar samarbetet.

– Han kommer till inspelningen eller repetitionerna och kan allt utantill. Han är alltid förberedd. Det är en stor inspiration och bra utmaning att jobba med honom. Han är skittrevlig, säger hon till Expressen.

I rollerna ser vi även bland andra Oscarsnominerade Paul Giamatti (Cinderella Man), Maggie Siff (Mad Men, Sons of Anarchy) och David Costabile (Breaking Bad, Suits).

Bjurman: ”Börjar febra efter nästa avsnitt”

Aftonbladets recensent Per Bjurman har hissat serien – men också ifrågasatt karaktärsdragen hos rollfigurerna.

”Det var ett tag sedan det kom en amerikansk tv-serie så där beroendeframkallande bra att man börjar febra efter nästa avsnitt redan dagar i förväg. Som under åren med ”Sopranos” – eller, mer aktuellt, när HBO sände första ”True detective”-säsongen. Men ”Billions”, kabelkanalen Showtimes nya smash hit, känns redan efter två avsnitt som just en sådan vardagsrumsvältare (...)”, skrev Bjurman om serien i samband med dess premiär på HBO.

Också Tvdags kritiker är positiv till serien.

”Billions har en faktiskt en stark förnimmelse av House of Cards och är skapad av New York Times-journalisten Andrew Ross Sorkin, som kan Wall Street utan och innan”, skriver Kjell Häglund i sin recension.

måndagar 22.00 i SVT Play och SVT1.

Se också: Homeland-stjärnan: ”Att vara miljardär är som att vara en kvinna med perfekta bröst”

Se också: Trailern

Se också: Här har vi samlat våra bästa tv-serier på ett ställe i SVT Play.