Politisk konspiration i dramaserien Blå ögon

Blå ögon.
Blå ögon.

Blå ögon är en dramaserie i politisk miljö med Adam Lundgren, Louise Peterhoff, Linus Wahlgren, Cecilia Frode, Erik Johansson, Anna Bjelkerud, Marie Richardson och Kjell Wilhelmsen.

Mitt under brinnande valrörelse försvinner justitieministerns stabschef spårlöst. Hennes ersättare Elin Hammar kastas omedelbart in i ett nät av lögner och konspirationer när hon försöker ta reda på vad som har hänt.

Hot, trakasserier och främlingsfientlighet
Samtidigt ser det främlingsfientliga Trygghetspartiet ut att gå mot ett succéval. I Uddevalla förbereder sig partiets lokala representant Annika Nilsson för ett torgmöte, trots sonens protester. Han är trött på de hot och trakasserier som familjen utsätts för.

Terrorgrupp utför grova våldsdåd
I kulisserna förbereds en serie våldsdåd som kommer att sända chockvågor genom samhället. Sveriges första högerextremistiska terrorgrupp är på väg fram i ljuset.

Så tycker tittarna om premiären
Mycket ros men också ris bland alla de kommentarer som strömmat in via sociala medier. Vi har samlat en del av dem här.

”Så välgjord, viktig och skrämmande. En skildring av hur rasismen tar sig in i det politiska rummet. Genialiskt @svt #blåögon”

”Gissar att det kommer att spys galla över #BlåÖgon . Tack @svt för att ni gör den och lyfter svåra samhälleliga frågor. Det är viktigt!”

”Blå ögon gillas redan från första avsnittet #blåögon

#blåögon#svt var bland det bästa jag sett!”

”En riktigt #sevärd #politiskthriller har börjat i #SVT. Behandlar bland annat ämnet #högerextrem #terrorism.

”Gillade mycket med #BlåÖgon, men vad är det med det EXTREMT stela agerandet hos många svenska skådisar? Låter som att de står på Dramaten.”

”Sett #blåögon – hyfsad start men blandade skådisinsatser.”

”Sorry @svt #blåögon är tyvärr ingen Borgen eller House of Cards. Angeläget ämne men trist manus. Danskarna är bättre på politiskt drama.”

”Tyvärr är #blåögon en besvikelse hittills. Kanske ger det en chans till nästa vecka. Kanske.”

”Är #blåögon som #svtagenda fast på låtsas? Varför sänder SVT programmen samtidigt? Borde vara samma målgrupp?”

”Kvällens stora fråga är om SVT kommer våga fortsätt köra den nya serien #BlåÖgon om det blir aktuellt med nyval? Riktigt bra serie btw”

”Gillar verkligen mycket med #BlåÖgon hittills. Fotot, klippningen, skådespeleriet. Bra nivå.”

Fortsätt tyck till och diskutera serien under taggen #blåögon.