Hon försöker hitta sin makes mördare i Black work

En kvinna står framför en ruggig gammal trasig bro.
Poliskommissarie Jo Gillespie (Sheridan Smith)

Jo Gillespie (Sheridan Smith) blir helt förstörd när hennes man hittas död och bestämmer sig för att göra allt för att få reda på sanningen om hur det gått till. Det är handlingen i brittiska krimserien Black work.

Serien är skapad av britten Matt Charman som tidigare skapat serien Our Zoo. I en intervju i RadioTimes hyllar han huvudrollsinnehavaren i serien, Sheridan Smith:

– Smith är en dröm att jobba med, hon är grym i allt och Black Work pushar henne verkligen till gränsen. Hon ska spela stark och tuff men samtidigt klara av att gå igenom något riktigt tumultartat och plågsamt.

I serien får Duce bland annat köra polisbil – och just de scenerna vägrade hon släppa till stuntskådisar.

– Jag älskar att köra. Varje gång de hade en annan där sa jag direkt: ”nej snälla, jag vill göra alla körscener själv”. Jag tog över det fullständigt och älskade det, säger hon till brittiska Metro.

Den vilda körningen ledde bland annat till att inspelningspersonalen tvingades flytta på sig under arbetet med Black work.

– Den bakre delen av bilen skulle snurra runt när jag körde iväg så övriga filmteamet blev tvungna att flytta på sig. Jag var så stolt över att spela en polis som fick köra fort och jaga folk.

Black work är en miniserie i tre avsnitt med seriestart fredagen den 28 augusti kl 22.00 i SVT1 och SVT Play.