Bilderna som får Bron-fansen att jubla – här startar nya säsongen

Sofia Helin som Saga Norén.

Inspelningarna av den nya – och sista – säsongen av SVT:s succéserie Bron är i gång. Det bekräftas av ”läckta” bilder bakom kulisserna ...

Det är huvudrollsinnehavaren Sofia Helin som har skickat ut en bild från sitt officiella Instagramkonto, vilken bekräftar att inspelningarna dragit i gång.

Skådespelaren, som spelar omåttligt populära polisen Saga Norén på länskrim i Malmö, postade ett foto på sina läderbyxor med texten ”here we go again!!!!#Bron#Saganorénlänskrimmalmö#letherpants”.

Även produktionsbolaget Filmlance har publicerat ett foto från inspelningsplats på seriens Instagram, där också fler exklusiva foton från serien utlovas.

Den fjärde och sista säsongen av Bron beräkas få premiär i SVT under 2018.

Här kan du se alla tidigare avsnitt av Bron!

Manusförfattaren Hans Rosenfeldt har tidigare berättat att de tuffa inspelningsdagarna för huvudrollsinnehavaren Helin var en av anledningarna till att serien går mot sitt slut.

– Alla gick in i fyran för att avsluta, inte minst Sofia som har enormt tuffa inspelningar, många dagar, borta från familjen i ett halvår. Så vi sa: Gör vi en till så blir det den sista, säger manusförfattaren Hans Rosenfeldt till Expressens tv-blogg där han även avslöjar att tittarna kommer få veta var Saga fått sin bil från i de nya avsnitten.

SVT:s dåvarande dramachef Christian Wikander har sagt så här om den kommande säsongen:

– Det känns väldigt lovande. Det finns ju enormt höga förväntningar och det är en stor utmaning att göra en ny säsong, men det jag sett hittills känns som att det motsvarar de förväntningarna.

Se också: Så blir framtiden för karaktärerna vi tog avsked av i tredje säsongen

Efter tredje säsongens slut i november 2015 chattade manusförfattaren Hans Rosenfeldt med tittarna och här kan du läsa om hur idéerna kring en fjärde säsong såg ut då: Hans Rosenfeldt om idéerna som kan bli ny Bron-säsong.

I väntan på den fjärde säsongen så kan du stilla din Bronlängtan genom läsa om alla de tre tidigare säsongerna av serien här eller helt enkelt titta på alla säsongerna Bron I, II och III i SVT Play här!