SVT visar Bron-stjärnans första internationella storroll i tysk spionserie

Sofia Helin i Under samma himmel.

Bron har gjort Sofia Helin berömd i hela världen. I tyska produktionen Under samma himmel har hon sin första storroll i en utländsk tv-serie utanför Skandinavien – och nu står det klart att den kommer visas i SVT.

Invånare i 160 länder har redan sett henne i Bron.

Den svensk-danska storserien har öppnat nya vägar för Sofia Helin – och nu får SVT:s tittare se henne i första internationella tv-rollen.

Tyska ZDF-produktionen Under samma himmel (med originaltiteln Berlin – Der Geteilte Himmel) kommer visas i SVT under 2017, skriver SVT International-chefen Stephen Mowbray.

I samband med premiären av Brons tredje säsong berättade Sofia Helin kort om arbetet med serien.

Se också: Fler spännande tv-serier hittar du här i SVT Play

– Just nu håller jag på och spelar in en internationell tv-serie i Prag. Det skulle jag inte gjort om jag inte hade gjort Bron, då skulle de inte vetat vem jag var, sa hon då till SVT.

Rollen är hennes första utanför Skandinavien.

– Det är en tysk-brittisk samproduktion, vi pratar både tyska och engelska. Jag spelar en kvinna som som jobbar på brittiska underrättelsetjänsten i Berlin på 1970-talet. Det är kalla kriget, det är en slags spionhistoria och min rollfigur blir förförd av en östtysk Stasi-agent, säger hon till Aftonbladet.

Malin Åkerman i höstens finans-krimserie med stjärna från Homeland

Innan tittarna får möta Bron-Saga i sin nya roll väntar flera andra internationella tv-serier. I utbudet märks bland annat The Collection, nytt drama om modevärlden i Paris efter Andra världskriget, start 15 oktober. Se trailer här!

Också amerikanska dramaserien Billions sticker ut i höstens SVT-tablå. Serien, som utspelas i New Yorks finansvärld med bland andra Homeland-skådisen Damian Lewis, Paul Giamatti och svenska stjärnan Malin Åkerman och har fått fina 8,4 i betyg på filmsajten Imdb.

I september kommer Enkel resa till Korfu (se trailer här!) – om familjen Durrells äventyrliga färd från 1930-talets gråa England till ett nytt liv i det soliga Grekland. Den brittiska dramaserien är skriven efter Gerald Durrells böcker och i rollistan märks bland andra svenske Ulric von der Esch (Mäklarna, Solsidan, Maria Wern med mera). Dessutom visas nya säsongen av thrillern Happy Valley med start 4 september.

Se också: Här har vi samlat våra bästa tv-serier i SVT Play