Då avslutas Bron: ”Enormt tuffa dagar för Sofia Helin”

Sofia Helin.

Den kommande säsongen av Bron blir det sista kapitlet i sagan om Saga Norén. Det uppger DR:s dramachef. – Handlingen lägger inte upp för någon ytterligare fortsättning, säger Piv Bernth till dr.dk.

Här kan du se alla tre säsonger som hittills producerats av Skandinaviens kanske största dramasuccé genom tiderna. Alla avsnitt av Bron finns i SVT Play.

Förberedelserna inför kommande säsongen av Bron är i full gång.

Nu berättar danska tv-bolaget DR:s dramachef att fjärde säsongen blir den sista i den svensk-danska succéserien.

– Utan att avslöja någonting om handlingen kan jag säga att den inte lägger upp för någon ytterligare fortsättning, säger DR:s dramachef Piv Bernthdanska tv-bolagets sajt.

– Jag kan inte komma in på handlingen då manuset fortfarande är under utveckling. Men jag kan lova att det är upplagt för en spännande och medryckande avslutning.

Se också: Fler spännande tv-serier hittar du här i SVT Play

”Enormt tuffa inspelningar för Sofia Helin”

Arbetet med manuset för den nya säsongen är alltså i full gång – och både Sofia Helin och Thure Lindhardt är tillbaka i rollerna som Saga Norén och hennes danske poliskollega Henrik Sabroe.

Manusförfattaren Hans Rosenfeldt berättar att tuffa inspelningsdagarna för huvudrollsinnehavaren Helin var en av anledningarna till att serien går mot sitt slut.

– Alla gick in i fyran för att avsluta, inte minst Sofia som har enormt tuffa inspelningar, många dagar, borta från familjen i ett halvår. Så vi sa: Gör vi en till så blir det den sista, säger manusförfattaren Hans Rosenfeldt till Expressens tv-blogg där han även avslöjar att tittarna kommer få veta var Saga fått sin bil från i de nya avsnitten.

Fjärde säsongen väntas visas i SVT under 2018.

– Det känns väldigt lovande. Det finns ju enormt höga förväntningar och det är en stor utmaning att göra en ny säsong, men det jag sett hittills känns som att det motsvarar de förväntningarna, har SVT:s dramachef Christian Wikander tidigare berättat för svt.se.

I väntan på den fjärde säsongen så kan du stilla din Bronlängtan genom läsa om alla de tre tidigare säsongerna av serien här eller helt enkelt titta på alla säsongerna Bron I, II och III i SVT Play här!

Har du redan sett allt med Bron och vill hitta nya favoriter i väntan på Saga? Lugn, här har vi samlat våra bästa tv-serier i SVT Play