SVT Play21/9 kl 02.00

”Ingen kommer bli besviken”

Saga och Hans – säsong 3 av Bron sänds hösten 2015.
Saga och Hans – säsong 3 av Bron sänds hösten 2015.

Manusförfattaren Hans Rosenfeldt avslöjar att vi kommer möta flera nya karaktärer när Bron är tillbaka med en tredje säsong. Han vågar också garantera att ingen kommer bli besviken. Bron III har säsongspremiär hösten 2015.

I kommande säsong ställs Sofia Helins karaktär Saga Norén inför särskilda utmaningar med nya kollegor då Kim Bodnia inte återvänder för att spela rollen som Martin Rohde.

En av de största serierna i svensk tv-historia
Förra hösten satt i snitt 1,3 miljoner tv-tittare klistrade varje söndag för att följa Saga och Martins jakt på miljöterroristerna som satte skräck i hela Öresundsregionen. Bron har inte bara rönt framgångar på hemmaplan. Världen över har ytterligare miljontals människor fått stifta bekantskap med den minst sagt komplexa relationen mellan en svensk och dansk polis.

– Det är väldigt roligt att vi äntligen har kommit till skott och kan erbjuda tittarna en ny omgång av Bron. Det är en av de största dramaserierna i svensk TV-historia och utvecklingsmässigt känns den tredje säsongen mycket lovande,  säger Christian Wikander, programchef för drama på SVT.

Martin Rodhe lämnar serien
När Bron är tillbaka i SVT under hösten 2015 får Sofia Helins karaktär, Saga Norén, klara sig utan sin danske kollega Martin Rodhe som spelats av Kim Bodnia under det första två säsongerna. Hur gruppen av poliser kring Saga kommer att se ut samt vilka övriga som medverkar meddelas vid ett senare tillfälle.

Till den tredje säsongen återvänder Henrik Georgsson som konceptuerande regissör och ny avsnittsregissör är Rumle Hammerich (Kan du vissla Johanna, Svart Lucia). Manusarbetet leds som vanligt av Hans Rosenfeldt tillsammans med manusförfattarna Camilla Ahlgren, Nikolaj Scherfig, Erik Ahrnbom, samt Astrid Øye.

Manusförfattaren: ”Ingen kommer bli besviken”
– Vi har massor kvar att berätta om Saga Norén. Nu kan vi också bjuda tittarna på nya spännande karaktärer i Brons värld och utveckla deras relationer till varandra. Säsong tre känns otroligt lustfylld att arbeta med och jag törs lova att ingen kommer att bli besviken, säger Hans Rosenfeldt.

Bron III sänds i SVT under hösten 2015.