Ny säsong med privatdeckaren Jackson Brodie

Brottsplats Edinburgh

Ny säsong för den brittiska, tredelade deckarserien Brottsplats Edinburgh. I centrum står Jackson Brodie, privatdetektiv i Edinburgh med ett traumatiskt förflutet.

Jackson är en ärrad optimist som hjälper offren för oförklarliga mysterier och personliga tragedier. Men själv plågas han av minnet av sin systers död.

I första avsnittet tar en ung kvinna hjälp av Jackson för att hitta sina biologiska föräldrar. Han hjälper också en butiksvakt som har fått kontakt med en liten flicka som blir slagen av sin mamma. Utredningen leder honom vidare till ett 35-årigt gammalt brott.

”Ohotad favorit för tillfället”

Deckarserier under sommaren är populärt bland tittarna och Brottsplats Edinburgh är inget undantag. På sociala medier kunde man bland annat läsa följande i samband med premiäravsnittet ”Brottsplats Edinburgh, oväntat bra. Bra skådespelare och story”, ”Jag älskar Jackson Brodie”, ”En mycket bra serie”, ”Brottplats Edinburgh och Kommissarie Montalbano – SVT håller undan.”

Serien har även omnämnts i positiva ordalag i tidningarna ”Jason Isaacs är underbar som den konstant bucklige (men höggradigt ömsinte) förre polisen, numera privatdeckaren, Jackson Brodie. Ohotad favorit för tillfället.” (Norrbottens-kuriren), ”Brittiska tv­deckaren Brottsplats Edinburgh, ett klart sevärt alternativ.” (Aftonbladet).

Seriestart lördag 10 augusti kl 21.00 i SVT1 och SVT Play