Premiär för Chloé och Nicole på MVH TV

Hur är det att blogga som yrke? Tisdagen den 10 mars har dokumentärserien Chloé och Nicole premiär, där vi följer 16-åriga Chloé Schuterman och 17-åriga Nicole Falciani som gjort karriär på att blogga. ”När man uppfattas som en förebild är det plötsligt svårt att leva upp till folks förväntningar”, säger Nicole.

Chloé och Nicole är två vanliga tonåringar – och ändå inte. Hur pallar man att blogga och podcasta som heltidsjobb samtidigt som man är en helt vanlig tonåring som måste gå i skolan som alla andra och har helt vanliga tonårsbekymmer som alla andra?

Hur lever man upp till allas förväntningar? Vad händer bakom alla snygga bloggbilder och roliga fester? Och kan man någonsin sjukskriva sig från sin blogg?

– Det känns som att man kan visa upp en sida i serien som vi inte kan visa på bloggen, som vissa ämnen som kan vara svåra att formulera i text utan att det uppfattas fel. Då känns det lättare att göra det i rörligt material, samtidigt som vi kan ge en bättre verklighetsuppfattning av vilka vi faktiskt är. Många tror nog att vi lever världens mest glammiga liv, men så är det inte, säger Nicole.

Dokumentärserien har producerats av Nanushka television för SVT. Chloé och Nicole sänds tisdagar kl 16.00 på mvh.svt.se och i SVT Play. Det första avsnittet av totalt åtta stycken visas tisdagen den 10 mars.

– Jag hoppas att tittarna blir väldigt förvånade över att jag och Nicole är två vanliga tjejer och inget mer och att det gör dem positivt överraskade. Det är verkligen inte som att vi sitter uppsminkade och är redo för röda mattan, utan vi är bara väldigt chillade och är bara oss, säger Chloé.