Tillsammans har de mördat 125 personer

Roslund & Hellström, Anna Jansson​, Katarina Wennstam, Christoffer Carlsson och Denise Rudberg.

De tillhör det som kallas för ”det svenska deckarundret” och med sina deckarromaner har de lyckats fånga miljontals läsare. Men bakom den framgångsrika fasaden finns också ett stort mörker. Nu möts de sex deckarförfattarna för att lära känna varandra, sig själva och utröna motiven bakom de mörka böckerna.

Varför tar de år efter år, i bok efter bok, livet av människor?

Det får du veta när författarna Anna Jansson, Anders Roslund, Börge Hellström, Katarina Wennstam, Christoffer Carlsson och Denise Rudberg möts för att lära känna varandra, sig själva och utröna motiven bakom sina böcker.

De tillhör det som kallas för ”det svenska deckarundret” och har alla lyckats fånga en stor publik. Men vilka är personerna bakom de framgångsrika böckerna?

Varje avsnitt börjar med ett mord och följs av en utredning. Till skillnad från böckerna är utredningen i stället om författaren själv. Varje författare kommer att förhöras och utsättas för olika uppdrag och prövningar.

I premiäravsnittet (21 januari) sätts förstoringsglaset på författarduon Roslund & Hellström. Tittarna får ta del av både Anders och Börges personliga hemligheter och drivkrafter för att förstå motiven bakom de mörka böckerna.

Diskutera och följ programmet under hashtaggen #svtdeckarna.

Deckarna

Underhållningsprogram med kända deckarförfattare