Före detta medlemmen: ”Det är som att bli kär”

Foto: SVT
Mariette Lindstein berättar om sin tid som scientolog

Mariette Lindstein har varit en hängiven scientolog i tjugo år innan hon beslutade sig för att lämna sekten. Nu berättar hon om det hårt reglerade livet inom kyrkan och vad som fick henne att bli medlem.

Mariette Lindstein var ung när hon blev valde att bli scientolog men tog sig snabbt in i Scientologikyrkans högkvarter i USA. Där började hon arbeta under organisationens grundare om umgicks bland många av de högt uppsatta inom kyrkan.

– Det är lite grann som att bli kär att gå med i en sekt. Det finns så mycket trevliga människor, alla är så snälla mot en och allting är spännande. Gemenskapen är jättestark, berättar Mariette.

Men under sina 20 år som scientolog hann mycket inom organisationen ändras, något som inte alltid är så lätt att märka menar Mariette.

– Det är precis när man är kär då som man börjar överse med småsaker för att man tycker att allting är så fantastisk.

Scientologkyrkan har fått guldkant av Hollywoodstjärnor som John Travolta och Tom Cruise men för många av medlemmarna innebär scientologin ett hårt reglerat liv. Mer om scientologin och andra slutna samfund ser du 2 september klockan 20.00 i SVT2 och SVT Play.