”Varför behövde Gud suga på min penis?”

Foto: SVT
Conny berättar om det sexuella utnyttjandet i Sai-rörelsen

Conny var i 20 års tid med i Sai-rörelsen och blev ledaren, Sai Babas, favoritlärjunge. Nu har Conny lämnat rörelsen och berättar om sexuella utnyttjanden och hur hängivelsen förblindade honom.

Att inte bara vara ledarens utan till och med Guds favoritlärjunge är ju inte annat än smickrande. Det tyckte i alla fall Conny när han var med i Sai-rörelsen, en rörelse som styrdes av Sai Baba som självutnämnde sig till Gud reinkarnerad på jorden.

– Ganska så snabbt blev han ganska så förtjust i mig och jag trodde naturligtvis att jag var en sån hängiven lärjunge, berättar Conny.

När Sai Baba därefter började sexuellt utnyttja Conny förklarade han det med att det skulle hjälpa Conny att bli upplyst.

– I tre år hade han mig som sin lilla favoritkille som han ägnade sig åt, säger Conny.

När han sedan vände sig till de svenska ledarna och ifrågasatte de sexuella akterna fick han höra att Gud visste vad han gjorde.

– Varför behövde Gud suga på min penis? Och varför behövde han få sperma i sin mun?

Idag har Conny helt lämnat Sai-rörelsen.

– Jag känner sån sorg. Men man kan ju inte vara arg på någon som inte är klok.

Sai-rörelsen hade flera miljontals hängivna följare, något som kan vara underbart att vara en del av.

– Åren var ju sällsamma, de va underbara så länge man inte förstod. Men när man sen förstod och vad man låtit andra gå igenom, det är det som är det värsta, säger Conny.

I femte avsnittet av Den enda sanna vägen får vi även träffa Plymouthbröderna stöder sig på Paulus bibelord om att kvinnor ska tiga i församlingen. Anna Lindman vänder sig direkt till samfundets kvinnor för att höra hur de ser på sina liv. vi träffar även Scientologerna i Malmö är det dags att ta upp de många rykten och anklagelser om kyrkan som cirkulerar på nätet. Avsnittet sänds onsdag 23 september 20.00 i SVT2 och SVT Play.