Daniel Paris: ”Jag ber till mellogudarna varje kväll”

Foto: Bingo Rimér/ Emma Roodla/ Haida Jamshidi

Christer Björkman kan sluta leta efter Sanna Nielsens och Robin Paulssons efterträdare. Daniel Paris leder mer än gärna Melodifestivalen nästa år. ”Det är min största dröm att få leda galan. Jag ber till mellogudarna varje kväll att jag ska få göra det”, säger han.

Melodifestivalentusiasterna avlöser varandra på löpande band hos Hanna och Frans i Det fantastiska (och helt inofficiella) mellosnacket. På lördag gästar Daniel Paris, Martin Soneby och Aina Lesse.

– Jag älskar Mello. Det är glitter, glamour, mångfald, humor och grymt bra artister, säger Daniel, som alltså gärna kan tänka sig att leda hela galan.

Daniel är en flitig #melfest-twittrare. Varje lördag under hela Melodifestivalårstiden bombarderar han Twitter med skarpsynta iakttagelser. När Kristin Amparo tävlade i den andra deltävlingen i Östersund den 21 februari, var det mycket tack vare Daniels tweet som sångerskans namn trendade på Twitter:

”Omg Kristin Amparo allt är förlåtet, dumpa Albin, kör solo OCH LÅT MIG VARA DIN SOLDAT”

Nu byter han mjukisbrallorna och soffan hemma mot glitter och en glamourös studiomiljö samt tar med sig sina Twitterkunskaper till Hanna och Frans.

– De levererar så bra akter i år. Jag tror mig veta hur det går, faktiskt. Jag hoppas på starka kvinnor, som Sanna Nielsen förra året eller Loreen. Nu har det ju varit en hel del poppojkar hittills i tävlingen, så det hade varit roligt med en tuff, kaxig solotjej eller trio, säger han.