Gripande dramaserie om svårt sjuka barn

Nuria (Duna Jové) och Jordi (Igor Szpakowski), mor och son.
Nuria (Duna Jové) och Jordi (Igor Szpakowski), mor och son.

Till skillnad från andra sjukhusserier är det barnen och deras föräldrar som är huvudpersoner.

I serien Det röda bandets sällskap får vi följa sex svårt sjuka barn och deras familjer. Allseende berättare är den lille pojken Roc, som ligger i koma. Detta är första gången SVT visar en katalansk serie.

I det inledande avsnittet anländer fjortonåriga Jordi till sjukhuset. Han har cancer och ska få sitt ben amputerat. Jordi får dela rum med den ett år äldre Lleó, som redan har varit där i två år. På sjukhuset bor sedan tidigare pojken Roc, som ligger i koma och den svårt anorexisjuka Cristina. Nyanlända är Ignasi, som svimmat på skolgården, och Toni, som varit med om en motorcykelolycka. Tillsammans bildar de sex barnen Det röda bandets sällskap.

Det röda bandets sällskap är en gripande och välskriven serie och det allvarliga temat till trots rymmer den både humor och glädje. Till skillnad från de flesta andra sjukhusserierna är det barnen och deras föräldrar som är huvudpersoner. Säsong två är inköpt, men ännu inte tablålagd. En amerikansk remake planeras av Steven Spielbergs produktionsbolag Dreamworks.

 

Originaltitel: Polseres vermelles

Skapad av: Pau Freixas och Albert Espinosa

 

Roller, i urval:

Lleó -Àlex Monner

Jordi - Igor Szpakowski

Cristina - Joana Vilapuig

Ignasi - Mikel Iglesias

Toni - Marc Balaguer

Roc - Nil Cardoner

Sändes hösten 2013