SVT1Tisdagar 20.00

SVT:s Det sitter i väggarna får pris i Berlin – är årets bästa tv-format i Europa

Historikern Christopher O'Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg är programledare i SVT:s nya programserie Det sitter i väggarna.

Programserien Det sitter i väggarna fångade SVT:s tittare under våren. På måndagskvällen vann programserien pris på Eurovision Creative Forum Award – och utsågs samtidigt till årets bästa tv-format i Europa.

Se också: Gillar du Det sitter i väggarna? Då kanske du också tycker om några av de här programmen? Här finns massor av inredningstips, historia och människoöden

SVT-serien tävlade mot cirka 20 andra tv-format utvecklade av andra public service-bolag.

Men Europeiska radio- och tv-unionen, EBU, menade att Det sitter i väggarna var bäst. Prisutdelningen skedde i den tyska huvudstaden på måndagen.

– Det kändes oerhört roligt att få ta emot priset och det är ett kvitto på att vi har gjort ett nyskapande program. Jag vill rikta ett stort tack till alla de fantastiska människor som lagt ner sin själ i programmet, säger SVT:s projektledare Jonas Gunnarsson till Vipåtv.

Det sitter i väggarna, som programleds av Christopher O'Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg, är tillbaka med ny säsong senare i höst. Programmet har utvecklats av SVT och produktionsbolaget Titan.

Tills dess kan du botanisera och få ännu mer historia, inredningstips och möten med intressanta människor i SVT genom att klicka här!

Läs mer: Christopher O'Regans uppmaning: Därför måste du tänka mer hållbart

Det sitter i väggarna

Hus med spännande historia