Anna och Sanna tillbaka med Djävulsdansen

Sanna Lundell och Ann Söderlund
Djävulsdansen

Dokumentärserien Djävulsdansen kommer tillbaka. Den här gången handlar det om psykisk ohälsa. Programledarna Sanna Lundell och Ann Söderlund träffar både drabbade och anhöriga som berättar sina starka livsöden

– Efter den första omgången av Djävulsdansen var det otroligt många som hörde av sig och den största gruppen, utöver alla medberoende, var de som vuxit upp med psykisk ohälsa. På många sätt är det väldigt likt att leva med en missbrukare eftersom det rymmer mycket skam och skuld, säger Ann Söderlund.

I Sverige finns minst en miljon anhöriga till personer med psykisk ohälsa och de kan må mycket dåligt själva. Det kan också vara svårt att be om stöd och hjälp när tillvaron präglas av förtvivlan, vanmakt och oro för den sjuke.

I serien möter de två programledarna både anhöriga och deras närstående som berättar om djupa kriser men också om hopp, glädje och kärlek.

– Med allt jag sett och lärt mej om att vara anhörig måste jag säga att det här är det viktigaste jag någonsin har gjort, säger Sanna Lundell.

Första säsongen av Djävulsdansen sändes hösten 2014 och handlade om hur det är att leva nära någon med beroendeproblem. Båda omgångarna av serien har producerats av Ann-Linn Guillou.

Se första säsongen av Djävulsdansen i SVT Play


Premiär torsdag 8 september kl. 21.00 i SVT1 och SVTPlay.

Hit kan du vända dig angående psykisk ohälsa