”Han kommer in i köket med en kniv i handen”

Agneta Trygg i Djävulsdansen

I tredje och sista avsnittet av Djävulsdansen träffar vi Djursholmsladyn Agneta Trygg vars man Hans Trygg sakta men säkert söp ihjäl sig.

Agneta berättar öppet om hur hon blundat och skämts, men också hur hon till slut gjort allt hon kunde för att få Hans att sluta supa, utan att lyckas. Hon berättar om vännerna som inte reagerade, resorna med alla festerna och vändpunkten som fick henne att till slut söka hjälp.

– Från ingenting till att han,  som säkert suttit och druckit utan att jag hade koll på det, kommer in i köket på kvällen med en kniv i handen, ”det är väl lika bra att jag tar livet av mig så att du slipper mig”. Jag blev galen och det här tycker jag är så sjukt att höra mig själv säga, men jag sa, ”gå ut i garaget så att det inte blir blod på köksgolvet för Olivia kommer hem snart”. Jag undrar fortfarande var jag fick kraften i från, säger Agneta Trygg.

Vi möter också Rustan som växte upp med en pappa som var alkoholist och blev missbrukare själv. Vi hör Rustan berätta om den långa vägen tills att de både blev nyktra och kunde återförenas. Dessutom åker Sanna på behandlingshem och berättar om sina erfarenheter.

Avsnitt tre av Djävulsdansen sänds tisdag 7 oktober kl 21.00