”Så bra program, är helt tagen”

Sanna Lundell och Ann Söderlund
Programledarna Sanna Lundell och Ann Söderlund kommer chatta med tittarna.

Efter första avsnittet av Djävulsdansen chattade programledarna samt psykologen Liria Ortiz och producenten Ann-Linn Guillou. Superlativen haglade – och Sanna Lundell och Ann Söderlund svarade på tittarnas funderingar. – För mig har det hjälpt att tänka att jag har flera människor i kring mig som kan hjälpa mig om jag skulle falla, skrev Sanna Lundell i chatten.

Läs hela chatten här!

Se säsongstarten här!

I nya säsongen av Djävulsdansen fortsätter programledarna Sanna Lundell och Ann Söderlund att utforska vad det innebär att vara anhörig och i den här säsongen är det fokus på psykisk ohälsa.

Det var ett kärt återseende för tittarna och säsongens nya ämne, psykisk ohälsa, verkar verkligen ha berört tittarna.

Chatten överöstes med fina utsagor:

”Så himla bra programmet var! Mer om psykisk ohälsa så man känner att man inte är ensam! Kram till er”, skriver signaturen Jennife.

”Är så glad att ni är tillbaka och tar upp "obekväma" ämnen. Tack för ett jättefint program, Ni är bäst!”, skriver tittaren Inger.

”Vilket ömsint vackert bra program! Mera sådant. Underbart tjejer. Lite som när snällheten kom till byn”, skrev signaturen Orolig mamma.

Programledarna Sanna Lundell och Ann Söderlund svarade på tittarnas funderingar i chatten där också psykologen Liria Ortiz och producenten Ann-Linn Guillou fanns med.

Bland annat skrev en tittare och efterfrågade fler tankar och erfarenheter.

”För mig har det hjälpt att tänka att jag har flera människor i kring mig som kan hjälpa mig om jag skulle falla. Just kärnfamiljen och tvåsamheten är ju väldigt sårbar och jag blir tröstad av tanken på alla mina fina vänner och mina andra familjemedlemmar! Kram”, svarade Sanna Lundell i chatten som du hittar här.

Även i sociala medier blev programmet omtalat.

‏”Såg ni #Djävulsdansen om psykisk ohälsa nyss? Gör det annars. Fenomenalt starkt och viktigt. Och vilka hjältar som berättade om detta”, skriver signaturen patrikand.

‏”Tack för #djävulsdansen i #svt. Så skönt att även detta tabu rivs. Vi är många som kämpar”, skriver @tiomilaskog.

‏”Oj. Vad naket, sårbart och växande”, skriver @andreashogena.

‏”#Djävulsdansen Höstens, nej årets viktigaste tv-program! Att leva nära ngn som mår psykiskt dåligt är en resa mellan himmel o helvete!” skriver @FrkFerrum.

Psykologens tips till den som lever med någon med psykisk ohälsa

Hit kan du vända dig angående psykisk ohälsa

Följ SVT Nyheters kampanj för anhöriga