Hur blir det med Nato?

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg med statsminister Stefan Löfvén.
Hur blir det med Nato?

Nato-debatten är hetare än på länge, och rör upp mycket känslor. Är det dags nu att bli medlem? Eller är vi redan med, i praktiken? Eller ska vi kanske förlita oss på relationer direkt med USA, som vi gjort ända sedan andra världskriget?

Följ med på en resa till Natos innersta kretsar, till luftrummet över Riga, till hemliga bergrum i Norge, och till de amerikanska försvarsexperter i Washington som vill ha tillgång till svenska flygbaser om det krisar i Baltikum.

Möt bland andra Natos nuvarande generalsekreterare Jens Stoltenberg, Natos förre generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen, försvarsminister Peter Hultqvist och försvarsexperten Julie Smith som i 20 år arbetat med europafrågor i USA:s försvarsdepartement.

Programmet är producerat av Pär Fjällström, som förra året gjorde ”Vad hände med försvaret?” – en film som setts av nära 1 miljon tittare.

Foto: Lars Granstrand, Douglas Askelöf, Olof Segerberg. Redigering: Joe Bentley. Arkivresearch: Annelie Bergman. Projektledare: Johan Brånstad.

Sändningstider:
SVT1 och SVT Play onsdag 25 maj 2016 kl. 20.00
SVT1 torsdag 26 maj 2016 kl. 11.10
SVT1 torsdag 26 maj 2016 kl. 00.55
SVT1 söndag 29 maj 2016 kl. 03.25

Se även: Dokumen inifrån: Vad hände med försvaret?