Leif GW Persson - min klassresa

Leif GW Persson och av Jens Lind
Leif GW Persson och av Jens Lind

Dokumentärserie om Leif GW Persson, berättad av Jens Lind. Berättelsen spänner över sju decennier, från Leifs födelse vid andra världskrigets slut i mars 1945, fram till nutid då arbetargrabben har kommit att bli en av Sveriges mest uppskattade författare och tv-personligheter.

Läs mer om Leif GW Persson - min klassresa här

"Leif GW Persson - min klassresa" är en dokumentärserie i två entimmes avsnitt berättad av Jens Lind. I berättelsen varvar Jens Linds intervjuer med arkivmaterial där vi följer Leif GW Perssons liv parallellt som vi berättar om Stockholms utveckling från andra världskrigets slut till nutid.

Första delen skildrar Leifs liv från födsel och tidig barndom på Gärdet till tonår och skolgång i ”Sibirien”. Hur det var att vara ung i Stockholm under den tidiga efterkrigstiden och det trygga 1950-talets folkhem.

Andra delen speglar Leifs klassresa, från universitetsstudier via Geijeraffären och fram till den mediepersonlighet som vi känner idag.

Serien har producerats av STO-CPH för SVT. Producent: Thomas Lindgren Redaktör: Lars Olof Lampers. Research: Lise Bergwall.

Sändningstider:
Del 1 - SVT1 och SVT Play tisdag 29 dec 2015 kl 20.00
Del 2 - SVT1 och SVT Play söndag 3 jan 2016 kl 20.00

Dokumentär

Ibland vill man se något som är på riktigt